Winterstop komt te laat voor Phoenix

(Nieuws)

Zoals eerder beschreven zit Phoenix dit seizoen bij haar terugkeer in de derde klasse Noord- Oost in een mooie competitie. Er is een zeer grote middenmoot waar alle teams van elkaar kunnen winnen en hangt het vaak af, van hoe de vlag er die dag bij hangt.
De laatste weken had de rugbyploeg uit Delfzijl al te kampen met enkele afwezigen en ook bij de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar was dit ook niet anders.

Winnen

Voor de tegenstander van dit weekend was dit een heel ander verhaal. Op het programma voor deze laatste competitiewedstrijd stond het combinatie team van de rugbyclubs de Harlequins uit Oldenzaal en de Dragons uit Hengelo. Sinds een aantal jaren spelen deze beide verenigingen samen onder de naam Dragquins en doen dit zeker niet onverdienstelijk. De Dragquins waren op volle sterkte afgereisd naar Delfzijl en lieten vanaf het begin af aan zien dat ze kwamen om te winnen.

Omzettingen

De beginfase van de wedstrijd nam de Dragquins direct de controle over de wedstrijd. Phoenix had door de vele omzettingen in het team de organisatie niet op orde en keek al snel tegen een achterstand aan. Phoenix knokte zich langzaam maar zeker wat terug in de wedstrijd. De scrums werden een ware slijtageslag voor beide teams en dat gaf de thuisploeg energie. Goede periodes werden echter vaak te niet gedaan door kleine fouten en verdedigend werden te vaak tackles gemist op de sterkere lopers van de Dragquins.

Bij het aanbreken van de rust had Phoenix de Dragquins nog enigszins in het vizier. Maar gedurende de tweede helft liepen de gasten verder uit. Het krachtsverschil werd ook op het scorebord groter en groter, ondanks dat Phoenix wel bij vlagen liet zien dat men over talent in de ploeg beschikt. Sterke aanvallende acties van vaste waarde Merijn Brouwer waren hier zeker een voorbeeld van. De wedstrijd nog omdraaien ging echter niet meer lukken. De combinatieploeg uit Oldenzaal en Hengelo ging uiteindelijk met een meer dan verdiende 32 – 73 overwinning met de volle buit terug naar het Oosten van het land.

Terugkerend probleem

Een terugkerend probleem, ook in de historie van de vereniging, is de grote van de spelersgroep. Waar de tegenstander met verse krachten de wedstrijden vaak naar zich toe kan trekken, is het voor de ploeg uit Delfzijl vaak een slijtageslag. Echter creëert dit ook juist het karakter waarmee Phoenix vaak haar wedstrijden wint. Voor Phoenix komt de winterstop dan ook als geroepen. Vanaf zondag 21 januari zal de tweede helft van de competitie van start gaan. Phoenix gaat dan beginnen met een thuiswedstrijd tegen het combinatieteam van Emmen en Havelte. Wint Phoenix deze wedstrijd, dan doet het direct erg goede zaken om ook het volgende seizoen in de 3e klasse Noord- Oost te spelen.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..