Winst voor wisselvallig Phoenix

(Nieuws)

Het was dit weekend een wedstrijd met vele gezichten. Sneek begon overdonderend en Phoenix moest de hele wedstrijd in de achtervolging. Het team van Phoenix bleek in de beginfase totaal niet bij de les.
Simpele ballen werden niet gevangen en tackles werden veel te makkelijk gemist. Een ruime achterstand was het gevolg.

Veerkracht

Waar het niet aan schortte bij Phoenix was veerkracht. De ploeg uit Delfzijl kwam terug in de wedstrijd door enkele imposante runs van Merijn Brouwer die langzaam maar zeker zijn oude niveau weer begint te halen. De sterke runs van Brouwer in combinatie met de behendige Christiaan Buist gaf de verdediging van Sneek veel hoofdbrekens. In deze sterke periode van Phoenix was het juist Sneek wat even een mindere fase leek te hebben. Door goed samenspel tussen de voorwaartsen en de snelle mensen in de lijn, allemaal gecoördineerd door de sterk spelende Tirza Boerma, kwam Phoenix weer terug in de wedstrijd.

Vermakelijk duel

De slotfase van dit knotsgekke, maar voor de supporters vermakelijk duel was eigenlijk een combinatie van het voorgaande. Het ene moment leek Sneek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een paar minuten later was Phoenix de bovenliggende partij. Phoenix wist uiteindelijk een zwaarbevochten 50 – 49 over de streep te trekken en stijgt door de overwinning een plekje op de ranglijst.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..