Winst, maar administratief verlies Phoenix

(Nieuws, Uitgelicht)

Het was voor Phoenix een weekend met twee gezichten. Een zwaar gehavend team was afgereisd om de uitwedstrijd in Gorredijk tegen RC de Wrotters te spelen. Phoenix speelde een zeer moeizame eerste helft waarin het 40 minuten lang tegen een achterstand aankeek.

Dit kwam vooral door het grote aantal tackles wat de ploeg uit Delfzijl miste. Echter was het vooral door slordigheden in het spel van De Wrotters dat Phoenix de ploeg uit Gorredijk in het vizier hield. De tweede helft was een heel ander verhaal. Phoenix leek een extra versnelling te hebben gevonden en wist de een na de andere try te scoren. De Wrotters hadden vooral moeite met de snelle mannen uit Delfzijl en het werd voor de toeschouwers een waar spektakel. Toen de kruitdampen uiteindelijk waren opgetrokken stond er een 24 – 49 stand op het scorebord. Echter door de administratieve regels vanuit de rugbybond ten aanzien van aanwezige spelers was de wedstrijd bij voorbaat al omgezet in een reglementaire nederlaag, maar kon de ploeg uit Delfzijl als sportieve winnaars van het veld stappen.

Zorgen

Een lange lijst van afwezigen gaf de coach van de ploeg uit Delfzijl een boel zorgen om een team op te stellen. Hierdoor was het vooraf al duidelijk dat op papier de wedstrijd verloren was maar de ploeg uit Delfzijl had met het mooie weer wel zin om een potje rugby te spelen. Of het de lange reis was of iets anders maar Phoenix had enorm veel moeite om op gang te komen in de eerste helft. Veel tackles werden gemist en aanvallend was het allemaal erg moeizaam. De Wrotters speelden goed georganiseerd rugby en wisten Phoenix veelvuldig terug te dwingen. Echter waren het kleine foutjes van de Wrotters wat diverse scoringsposities voor de thuisploeg omzeep hielpen. Ook enkele sterke tackles van Jesse van Oosten hield Phoenix in de wedstrijd. Maar het was niet alleen de thuisploeg dat wist te scoren. Uit het niets was het Christiaan Buist die met sterk loopwerk de verdediging wist te doorbreken. De conversie werd door de kicker van Phoenix ook raak geschoten en deze zeven punten deed de ploeg uit Delfzijl goed.

Toetje

Waar het in de eerste helft mis ging bij Phoenix leek de tweede helft een ander verhaal. De Wrotters begonnen vermoeid te raken en meer en meer tackles te missen. Ook kwamen de snelle mannen uit Delfzijl nu echt los. Meerdere tries van Christiaan Buist en Jaimy Portier gaf Phoenix een ruime voorsprong. Als toetje wist Luuk de Wit zijn eerste try voor Phoenix te scoren door met een keurige handoff zijn tegenstander weg te zetten en over de trylijn te duiken. Het grootste probleem voor Phoenix dit seizoen is simpelweg beschikbare spelers zijn. Er zit veel ervaring en talent in de ploeg maar de blessuregevoeligheid is zeker een punt van zorgen voor de coaches.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..