Weinig te halen voor Phoenix in Almelo

(Nieuws)

In een eenzijdige fysieke wedstrijd waren The Big Bulls uit Almelo duidelijk een maatje te groot voor de mannen uit Delfzijl. Phoenix was niet opgewassen tegen de ervaren thuisploeg dat vorig seizoen uitkwam in de 2e klasse.

Roemloos

Helemaal roemloos ging Phoenix echter niet onder. De Delfzijlsters deden nog wat terug door twee tries van Jaimy Portier waarbij de tweede zeker om in te lijsten was. Dit was echter verre van genoeg. The Big Bulls konden uiteindelijk een meer dan verdiende 74 – 10 overwinning boeken en daarmee hun positie in de top van de 3e klasse verstevigen.

Phoenix was dit weekend gehavend afgereisd richting Almelo. Enkele ervaren krachten ontbraken door blessures en een aantal in de basisopstelling startende spelers waren ook niet helemaal okselfris. Het was de thuisploeg die Phoenix vanaf het startsignaal onder druk zette. Diverse aanvallen bestaande uit meerdere fasen bracht de ploeg uit Almelo steeds een stukje dichterbij de try lijn van Phoenix. Een man meer situatie aan de buitenkant werd uiteindelijk goed uitgespeeld waardoor de thuisploeg een vroege voorsprong nam. Deze voorsprong werd gestaag vergroot. Phoenix was niet voldoende in staat verdedigend een vuist te maken.

Pijlsnel

Wanneer de mannen uit Delfzijl zelf in balbezit waren was het vaak te slordig en onnauwkeurig. Bijzonder was echter dat de enige score voor de Delfzijlsters ingeleid werd door een matige pass van de thuisploeg. De pijlsnelle Jaimy Portier was er als de kippen bij om de vrij liggende bal van de grond te rapen en de resterende verdedigers zijn hielen te laten zien.

Tweede helft

Het tweede bedrijf van de wedstrijd toonde een grotendeels gelijk wedstrijdbeeld. Phoenix begon wel wat beter te spelen. De eigen scrums werden beter gehouden en met name Marciano Menzen en Jasper Mensinga waren hierin belangrijk. Vanaf de basis van een van de scrums zette scrum half Tirza Boerma de snelle mannen in de lijn aan het werk. Een ingestudeerde combinatie verraste de verdediging van The Big Bulls en gaf Jaimy Portier de ruimte om zijn snelheid te gebruiken en zijn tweede try van de middag te scoren. De krachten vloeiden echter weg tegen het einde van de wedstrijd. Hierdoor kon de thuisploeg in de slotfase het verschil vergroten en stond er bij het laatste fluitsignaal een 74 – 10 score op het scorebord. Phoenix bezet momenteel de laatste plek in de derde klasse wat bij de meeste analytici vooraf aan de competitie wel de verwachting was. Het zal een lang seizoen worden voor de ploeg uit Delfzijl echter beginnen de jonge spelers steeds beter te spelen en dat geeft de coaches vertrouwen voor de komende jaren.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..