Weinig om over naar huis te schrijven voor Phoenix

(Nieuws)

De rugbyers van Feanster uit Heerenveen maakte korte metten met een verzwakt Phoenix dat geen moment in de wedstrijd leek te zitten.

Door de grote 116 – 5 nederlaag moet Phoenix een pas op de plaats maken in de weg omhoog. Echter door het verlies van de naaste concurrenten blijft de schade op de ranglijst beperkt.

Technisch beter

Op voorhand was al duidelijk dat het voor de mannen van Phoenix dit weekend een enorm zware opgave zou gaan worden. Mede door de afwezigheid van een groot aantal dragende spelers, voornamelijk vanwege werk, kon Phoenix moeizaam een team op de been krijgen. De eerdere wedstrijd werd in Delfzijl verrassend gewonnen van Feanster echter was het deze middag al snel duidelijk dat het de gehele wedstrijd eenrichtingsverkeer zou gaan worden. Feanster liet van het begin af aan technisch beter rugby zien en speelde met meer overtuiging. Daar waar bij Phoenix ook nog een aantal spelers een off- day hadden. De scores voor de thuisploeg stapelden zich in een sneltrein vaart op. Phoenix wist amper in balbezit te komen en wanneer men zo nu en dan de bal had wist men deze maar een enkele keer langdurig in bezit te houden.

Mooie afsluitende try

De tweede helft was het spelbeeld niet anders. Feanster bleef de ploeg uit Delfzijl keer op keer terugdringen en technisch goed rugby laten zien. Het was echter nog wel Phoenix dat de eer wist te redden in de laatste minuten van de wedstrijd. Vanuit een stabiele scrum wist scrum- half Tirza Boerma de snelle mannen in de lijn aan het werk te zetten. Sterk loopwerk van Lennart Boerma bracht Jaimy Portier in stelling en die liet een vijftal verdedigers in verbijstering achter. Ondanks de twee verdedigers die aan hem hingen wist hij toch de nul van het scorebord af te krijgen en een try te scoren. Phoenix heeft het komend weekend een vrij weekend. Een week later, op 7 april, staat de zware thuiswedstrijd tegen RCO Harlequins uit Oldenzaal op het programma. Kick- off is dan om 14:30 uur.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..