Versterkt Phoenix doet aan klantenbinding

(Nieuws)

Phoenix zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen echter was dit weekend een ander verhaal voor de rugbyers uit Delfzijl. De ploeg wist een verrassende 50 – 41 overwinning te behalen tegen The Big Stones.

In een voor de neutrale toeschouwer geweldige pot rugby wist Phoenix al snel een voorsprong te nemen en die niet meer uit handen te geven, ondanks dat de ploeg uit Havelte met zeer goed rugby Phoenix een zware middag bezorgde.

Fysiek sterke ploeg

De fysiek sterke ploeg uit Havelte is in de afgelopen jaren vaak de bovenliggende partij geweest. The Big Stones maken dit seizoen ook zeker kans om in de top van de 3e klasse te eindigen dit in schril contrast met Phoenix dat een moeizaam seizoen heeft. Verrassend was dan ook dat de beginfase van de wedstrijd een compleet ander beeld gaf. Phoenix was in controle en speelde met goede afwisseling tussen de voorwaartsen en snelle mannen in de lijn. Dit resulteerde in twee snelle tries waarvan één gescoord werd door de goed spelende Delfin van Woudenberg. Het goede spel kon Phoenix echter maar moeilijk vasthouden.

De gasten uit Havelte bleken veel sterker in de scrum en ook in de line- outs had Phoenix het zwaar. Dit beeld zou typerend blijken voor de rest van de middag. Havelte moest het vooral van direct fysiek spel hebben terwijl Phoenix juist meer gebaat was bij open spel in de ruimtes van het veld. Qua scores leefden beide ploegen zich uit. Tries volgend elkaar in een rap tempo op echter bleef Phoenix een voorsprong houden.

Spelbeeld

De tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Havelte had een grote dominantie in de scrum waardoor Phoenix moeite had met het opzetten van aanvallen. Beide ploegen bleven echter tries scoren en het scorebord maakte overuren. Mede door een try van de jonge Erik van Dijk, de eerste in zijn carrière in het eerste team van Phoenix, wisten de Delfzijlsters Havelte op afstand te houden. Met nog een paar minuten te spelen won Phoenix een penalty in de scrum waardoor de voorwaartsen van Phoenix de wedstrijd over de streep wisten te trekken voor de thuisploeg.

50 – 41

De uiteindelijke uitslag 50 – 41 is een enorme opsteker voor de jonge onervaren ploeg. Komende zondag, 3 november, staat de volgende thuiswedstrijd gepland tegen een nog sterkere tegenstander. The Wild Rovers uit Doetinchem zijn dan te gast op Sportpark Tuikwerd.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..