Veel scores maar niet in het voordeel van Phoenix

(Nieuws)

In een wedstrijd waar veel gescoord werd moest Phoenix haar meerdere erkennen in de rugbyers van Dwingeloo. De Drenten hadden het betere van het spel en Phoenix kon daar te weinig tegenover stellen. 

Slordigheden hielpen scoringskansen om zeep en gaf Dwingeloo juist extra aanvalsmogelijkheden die de Delfzijlsters vaak te machtig waren. Een 111 – 19 uitslag was een juiste weerspiegeling van de krachtsverhouding op het veld waarmee Dwingeloo haar positie in de middenmoot verstevigde.

Gekortwiekt

Een nog immer gekortwiekt Phoenix moest dit weekend aantreden voor de pittige uitwedstrijd in en tegen Dwingeloo. Dwingeloo is dit seizoen een stabiele middenmoter waar men in het verleden nog een lange periode uitkwam in de tweede klasse. Met dit in het achterhoofd was Phoenix afgereisd richting de Drentse zandgronden. In tegenstelling tot vorige week kwam Phoenix wat moeizamer uit de startblokken. Er werd wel gestructureerd gespeeld maar door kleine fouten wist Dwingeloo enkele malen het balbezit over te nemen. De daaropvolgende messcherpe counters kon Phoenix niet afstoppen en men keek al zeer snel tegen een achterstand aan van drie tries. Na de beginfase was het opeens Phoenix dat een wederopstanding uit de hoge hoed toverde. Een line- out werd omgezet in een goede driving maul en sterk loopwerk van de voorwaartsen werd uiteindelijk afgemaakt door de fly- half van de Delfzijlsters waardoor Phoenix een beetje terug in de wedstrijd kwam. Daarmee was de wederopstanding nog niet gedaan. Phoenix ging beter spelen en wist met simpel maar effectief spel Dwingeloo verder terug te dringen. Het was uiteindelijk wederom de fly- half van de Delfzijlsters die het goede teamwerk wist af te maken en het verschil op het scorebord terug te brengen tot één try. Dwingeloo kwam hierna met een antwoord. De thuisploeg nam het heft weer in handen en liep in het slot van de eerste helft verder uit.

Riant

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Dwingeloo bleef tries maken en liep verder uit richting een riante overwinning. Phoenix speelde bij vlagen niet slecht maar het ontbrak aan efficiëntie en door onnodige fouten gingen kansrijke situaties verloren. Halverwege de tweede helft was het scrum- half Tirza Boerma die de snelle mannen in de lijn aan het werk zette. Wederom was het de fly- half van de Delfzijlsters die de verdediging van Dwingeloo wist te verschalken en de derde try voor Phoenix wist te scoren. Spanning kwam er hierdoor echter totaal niet terug in de wedstrijd. Dwingeloo speelde gecontroleerd verder en wist uiteindelijk een ruime 111 – 19 overwinning te behalen op de Delfzijlsters. Ondanks de ruime nederlaag verandert er weinig voor Phoenix op de ranglijst. De ploeg uit Delfzijl staat nog steeds in de onderste regionen van de derde klasse en heeft voor de winterstop nog één wedstrijd te gaan. Aankomende zondag 8 december spelen de Delfzijlsters de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Tegenstander dan zijn de Harlequins uit Oldenzaal en deze thuiswedstrijd wordt zoals gebruikelijk gespeeld op sportpark Tuikwerd.

 

Start met typen en druk op enter om te zoeken..