Sportieve wedstrijd eindigt in mineur

(Nieuws)

Na een weekend rust stond voor het team van Phoenix deze week de thuiswedstrijd tegen ERC ’69 uit Enschede op het programma. De eerdere ontmoeting dit seizoen werd verrassend door Phoenix gewonnen. Mede door carnaval had Enschede dit weekend moeite om een volwaardig team op de been te brengen, iets dat bij de ploeg uit Delfzijl ook een bekend verschijnsel is.

Besloten werd om de gasten aan te vullen zodat er een leuke wedstrijd gespeeld kon worden, iets dat niet ongebruikelijk is in de sport rugby. De administratieve overwinning voor Phoenix was  even een bijzaak.

Supporters

Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek al snel. Het spel golfde op en neer en de supporters kregen mooie aanvallen te zien. Net zoals het spelbeeld ging ook het scorebord op en neer. De ene keer stond Phoenix voor, een ander moment waren de gasten uit Enschede de bovenliggende partij. Een ander positief punt voor Phoenix, was het debuut van jeugdspeler Roy Hoekman. In de open wedstrijd kon hij goed zijn snelheid gebruiken waardoor hij in staat was om in zijn debuutwedstrijd direct ook zijn eerste try te scoren.

Doorgebroken

Phoenix ging met een kleine voorsprong de rust in en de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Beide teams bleken aanvallend erg dreigend en doordat Phoenix verdedigend het liet afweten nam de ploeg uit Enschede de leiding halverwege de tweede helft. Phoenix herpakte zich echter snel weer en zette de achtervolging in. Een aanval waarbij een snelle speler van Phoenix doorgebroken was moest echter onderbroken worden door een vervelende pols blessure aan de kant van Enschede. De speler was ongelukkig ten val gekomen en nadat het kundige ambulance personeel de speler weg droegen besloten beide teams het voor gezien te houden en samen het clubhuis in te gaan.

Voor Phoenix staat er nu eerst weer een vrij weekend op het programma. Zondag 25 februari is de volgende thuiswedstrijd. Tegenstander is dan het samenwerkingsteam van Havelte en Emmen. Voor Phoenix is deze wedstrijd van groot belang. Bij winst doet de ploeg uit Delfzijl goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..