Sportdag 15 Juni – Rugbyclinic 140 kinderen

(Nieuws)

Op 15 juni hebben de nabije scholen gezamenlijk een sportdag georganiseerd voor de groepen 5 t/m 8.

Het sportevenement is georganiseerd op het ‘Sportpark Centrum’ in Delfzijl. We konden gebruik maken van de meerdere voetbalvelden, de atletiekbaan en zandbakken. Al met al genoeg materiaal en ruimte om er een leuke dag van te maken.

Sportdag

Een traditionele sportdag is gevuld met spel en gym oefeningen. Deze keer heeft de organisatie voor een andere aanpak gekozen. De lokale sportverenigingen zijn benaderd om een clinic te geven aan de kinderen. De kinderen konden kiezen uit diverse sporten waaronder rugby.

Rugbyclub Phoenix is er met twee vrijwilligers op uitgetrokken om een dag vol met rugby plezier te organiseren. De opkomst voor de rugbyclinic was boven verwachting hoog. Er waren in totaal vier groepen van 35 kinderen. Voor elke clinic hadden we veertig minuten tijd, waarvan 30 minuten werden besteed aan het oefenen van de basiselementen van rugby.

Discipline en respect

Kinderen leerden het gooien van een rugbybal, het tackelen van tegenstander en hoe je een tegenstander kan passeren en dan toch nog op je benen kan blijven staan. De laatste tien minuten gaan we een wedstrijd doen. Los van het fysieke aspect van het spel, hebben we tijdens de oefeningen ook gehad over discipline en respect binnen de sport. Geen gejammer, geen gemekker, maar respectvol naar je medespeler, tegenstander en arbitrage.

De sportdag is georganiseerd om de kinderen te laten proeven aan sporten waar ze normaal niet in aanraking mee komen. Kinderen gaan normaliter naar populaire/bekende sporten in Nederland. Met dit soort dagen is het mogelijk om voor een sport zoals rugby zich kenbaar te maken. Het is leuk om te zien dat kinderen enthousiast worden van een sport die ze toch eigenlijk niet kennen.

Erik Kuiper
Trainer clinics
DRC Phoenix

Start met typen en druk op enter om te zoeken..