Sneeker storm te machtig voor Phoenix

(Nieuws)

Ondanks de stormachtige dagen in het weekend ging de wedstrijd van Phoenix gewoon door. In de eerste helft van de competitie was er thuis nog een zeer zware overwinning geboekt op de mannen uit Sneek en nu stond de uitwedstrijd op het programma.
Dat het een zware opgave zou gaan worden was van te voren al duidelijk doordat een aantal stekhouders bij Phoenix verstek lieten gaan door verschillende redenen.

Rukwinden

Op het natte maar redelijk goed bespeelbare veld van Sneek ontstond een beginfase die op en neer ging. Phoenix werd door de thuisploeg direct onder druk gezet maar wist met goed verdedigend werk onder de druk uit te komen en zelf ook in kansrake positie te komen, maar scores bleven de eerste fase van de wedstrijd uit. Dit kwam ook door de vele persoonlijke foutjes mede veroorzaakt door de weersomstandigheden. De harde rukwinden en vele regenbuien had diverse malen veel invloed op de bal en spelers van beide teams hadden tijd nodig om hier aan te wennen. Sneek bleek hierin eerder te slagen. Met enkele goede aanvallen werd diverse malen de verdediging van Phoenix gebroken en langzaam maar zeker ontstond een ruime voorsprong.

Ingespeeld

In het verdere vervolg van de wedstrijd veranderde het spelbeeld niet. Sneek was beter op elkaar ingespeeld en wist met goede support elke keer weer nieuwe aanvalsfasen op te bouwen. In de eindfase van de wedstrijd wist Phoenix toch nog twee tries te scoren en een conversie waardoor de eer gered werd. Een meer dan verdiende 46 – 12 overwinning voor Sneek was het eindresultaat maar beide teams hadden na het laatste fluitsignaal vooral behoefte aan de warme douches. Voor Phoenix staat er nu een weekje rust op het programma, waarna op 6 maart de thuiswedstrijd tegen de kampioenskandidaat nummer één Drachten op het programma staat.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..