Slaperig Phoenix verliest in Drachten

(Nieuws)

In de vierde klasse Noordoost ontstaat een spannende strijd tussen Drachten en Zwolle om het kampioenschap. Op voorhand was het duidelijk dat voor het team van Phoenix uit Delfzijl een lastige klus te wachten stond in Drachten.
Waar de trainer van Drachten kon beschikken tot een grote en fitte selectie was dit voor de Delfzijlsters een stuk lastiger. De keerzijde van de medaille is dan weer, dat jonge spelers uit de jeugdopleiding van Delfzijl kansen krijgen. Dat ze die ook benutten laat zien dat er genoeg rugby talent rondloopt in Delfzijl en omstreken.

Stroef

Ondanks dat de wedstrijd pas om 14:00 uur gespeeld werd maakte Phoenix weer eens de welbekende stroeve start. Drachten begon wel scherp en Phoenix keek al snel tegen een ruime achterstand aan. Zoals wel vaker bij de ploeg uit Delfzijl bleek dat men wel degelijk goed kan rugbyen alleen waren het kleine onnauwkeurigheden waardoor kansen verloren gingen. Deze onnauwkeurigheden gaven daarnaast Drachten nog eens de kans om met scherpe tegenaanvallen de score verder uit te breiden. |

De aanhoudende druk van Phoenix leek ook wat te doen met de ploeg uit Drachten. Veelvuldige overtredingen door te vroeg oplopen werden door de goed fluitende scheidsrechter bestraft. Tirza Boerma nam de penalty’s snel en zette zo de fly-half van Phoenix aan het werk. De fly- half van Phoenix wist door twee verdedigers heen te breken en met een goede off-load pass Ruan Roux vrij te spelen en die wist de laatste meters naar de trylijn makkelijk te overbruggen en zo de eerste try voor Phoenix te scoren. De conversie werd eveneens door de fly-half van Phoenix raak geschoten en zodoende stonden de eerste zeven punten voor de Delfzijlsters op het scorebord.

Positieve ontwikkeling

Het wedstrijdbeeld begon er wat positiever uit te zien voor de ploeg uit Delfzijl. Men begon beter samen te spelen en in de verdediging wist men Drachten tot veel fouten te dwingen. Na enkele scores van Drachten was het weer Phoenix dat wat terug deed. De pijlsnelle (!) Jaimy Portier werd aan het werk gezet en deze full-back (laatste man) van Phoenix bleek over zoveel snelheid te beschikken dat hij alles en iedereen achter zich liet. De conversie werd door Ruan Roux benut met een technisch moeilijke dropkick.

Tank

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het verschil tussen beide ploegen toch weer groter. Drachten bleek fysiek net wat meer in de tank te hebben en liep verder en verder uit. Met een 97 – 17 overwinning deed Drachten goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Het team van Phoenix heeft een extra week rust om van deze nederlaag te herstellen en zal zondag 8 mei spelen tegen het combinatie team van Pickwick Players uit Deventer en de Rams uit Apeldoorn op Sportpark Tuikwerd in Delfzijl.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..