Rugbyers Phoenix stunten in Enschede

(Nieuws)

Voor de rugbyers uit Delfzijl en omstreken stond dit weekend een pittige wedstrijd gepland. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen ERC ’69 uit Enschede en deze ploeg had tot dusver alle wedstrijden met duidelijke cijfers gewonnen.

ERC ’69 speelt dit jaar weer in de derde klasse nadat men een aantal jaren niet onverdienstelijk in de tweede klasse heeft gespeeld.

Scherp

Ondanks de rit van een kleine twee uur naar Enschede begon Phoenix voor de verandering scherp aan de wedstrijd. Enkele ferme tackles maakten direct duidelijk dat de ploeg uit Delfzijl zich dit jaar niet zo makkelijk zou laten wegzetten zoals in het verleden wel eens het geval was geweest. Ook aanvallend bleek ERC ’69 soms moeite te hebben met het sterke loopwerk van Phoenix. Echter zouden beide partijen er nog wel even over doen voordat de eerste scores genoteerd konden worden. Het felle spel van beide ploegen zorgde ook voor veel kleine foutjes.

Snelle spelers

DRC Phoenix was echter de eerste ploeg die een wat stabielere fase ging spelen halverwege de eerste helft. De mannen van de scrum lieten enkele goede aanvallen zien en daardoor kregen de snelle spelers in de lijn meer ruimte. Door goede opvolging leidde dit tot een voorsprong voor de ploeg uit Delfzijl. Echter zou de thuisploeg het hier niet bij laten zitten. Enschede wist vooral meters te maken met de snelle lichte spelers en Phoenix werd ver teruggedrongen. Uiteindelijk werd de druk voor de ploeg uit Delfzijl te veel en vlak voor rust werd het 5 – 7. Het enige verschil was dat Phoenix de conversie wel raak had geschoten. Met deze stand zouden beide ploegen ook de rust ingaan.

Onderbreking

Na de korte onderbreking was het Phoenix dat iets meer controle had maar daar vaak te weinig mee deed. Desondanks wist men nog wel twee keer te scoren waardoor men zichzelf broodnodige lucht verschafte. Enschede had meer wisselmogelijkheden en zou deze ook volop gebruiken. Een langdurige belegering volgde op de verdediging van Phoenix. Echter door goede communicatie en samenwerking bij de ploeg uit Delfzijl wist Enschede maar één keer te scoren in de tweede helft. De zwaarbevochten 12 – 19 werd dan ook terecht gevierd en met de wedstrijdpunten op zak kon de ploeg uit Delfzijl weer huiswaarts keren naar het hoge Noorden.

DRC Phoenix heeft nu een aantal weken rust en zal op zondag 5 november haar volgende wedstrijd spelen. Op het programma staat dan de thuiswedstrijd tegen RC Zwolle.Start met typen en druk op enter om te zoeken..