DRC Phoenix kampioen (!) in de 4e klasse Noordoost

(Nieuws)

Afgelopen zondag stond de kampioenswedstrijd op het programma van DRC Phoenix. Op een keurig en zonnig sportpark Tuikwerd was het duidelijk wat er verwacht werd van het team van DRC Phoenix.

Indien men dit weekend kampioen wilde worden dan moest er met duidelijke cijfers gewonnen worden van het combinatieteam van de Pickwick Players en de Rams. Eerder dit seizoen bleek dit team te sterk voor Phoenix, dus een overwinning met ruime cijfers was zeker geen zekerheid. Dat de combinatieploeg uit Deventer en Apeldoorn de ploeg uit Delfzijl zeker dwars wilde zitten bleek wel uit het feit dat men met een bus vol spelers naar het Noorden was afgereisd.

Strijdvaardig

De beginfase van de wedstrijd kwam al heel snel weer tot stilstand. Binnen enkele minuten liep één van de spelers van de gasten een dusdanige knieblessure op dat de wedstrijd enige tijd gestaakt moest worden. Na deze vervelende onderbreking brandde de strijd echt los. Beide ploegen lieten zich vooral verdedigend gelden. Harde tackles bleven elkaar maar opvolgen, al leek vooral Phoenix gevaarlijker in het open spel.

Open spel

Het was dan ook in het open spel dat Phoenix de eerste helft al het verschil zou maken. Snelle mannen als Christiaan Buist en Jaimy Portier zorgden voor de eerste tries. De conversies van beide tries werden ook keurig door Stan Doornbos verzilverd. De opdracht van deze middag voor de spelers van Phoenix was duidelijk doorgedrongen want Phoenix bleef de hele eerste helft vol op de aanval spelen. Met directe looplijnen werd er ingebeukt op de verdediging van de gasten uit het midden van het land. Een goede fase van Phoenix vlak voor rust had tot resultaat dat de krachtsverschil ook op het scorebord groter werd. Bij het rustsignaal leidde de thuisploeg dan ook met een keurige 35 – 0 voorsprong.

Speltempo

De tweede helft leek Phoenix wat gas terug te nemen. Het speltempo daalde aanzienlijk en bij beide teams leek de intense eerste helft parten te spelen. Het spel lag veelvuldig stil door allerlei oorzaken. Phoenix werd lange tijd ver weg gedrukt en moest alle zeilen bijzetten om grotere schade te voorkomen. Wonderwel lukte dit door goed samenwerken in de verdediging. Dat Phoenix slagvaardiger was deze middag bleek nogmaals richting het einde van de wedstrijd. Phoenix schakelde snel om nadat men het balbezit overgenomen had. Sterk loopwerk vanuit de voorwaartsen werd goed afgemaakt door de snelle mannen in de lijn en daarmee was de wedstrijd ook echt voorbij. De keurige 42 – 0 overwinning was ruim voldoende om het kampioenschap binnen te halen.

Kampioen geworden met 42-0 zege

Wethouder Jan Menninga feliciteerde uitgebreid voorzitter Niels Bron met dit sportieve resultaat. Voor Menninga was dit kampioenschap ook iets om te blijven herinneren want DRC Phoenix is het eerste seniorenteam dat in de nieuwe gemeente Eemsdelta een kampioenschap heeft behaald.


Start met typen en druk op enter om te zoeken..