Jeugdkamp rugbyclub Phoenix

(Nieuws)

Afgelopen weekend stond de jaarlijkse traditie van het Phoenix rugbykamp op het programma. En wel, voor de jongste afdeling van Rugbyclub Phoenix.

Een leuke groep enthousiaste kinderen van 6 – 16 jaar meldden zich vrijdagavond 13 juli om 18.30 op het rugbyveld aan het Zwet in Delfzijl. De meesten met de slaapzak onder de arm. Zij bleven slapen in de enorme legertent die op het veld klaar stond.

Hoe leuk is het om het rugbyseizoen af te sluiten met een echt jeugdkamp. Het hele seizoen hebben de kinderen elke vrijdag getraind en gemiddeld 1 x per kwartaal een wedstrijd. En dan aan het einde van het seizoen een jeugdkamp, met een vol programma: training van ervaren rugbyers op het veld, strandtraining onder leiding van een ervaren beach-rugbyer, een echte wedstrijd op zondag als afsluiting, en tussendoor heel veel spelletjes.

‘Het Raad-wat-je-eet-spel’, een zeephelling met spectaculaire landingen en een speurtocht met rugbyvragen om de kennis over rugby wat op te schroeven. En natuurlijk een echte rugbyer proberen te tackelen. Gewoon omdat het leuk is om te doen.

Op een rugbykamp mogen een barbecue en een ‘bierkrattenspel’ niet ontbreken. Mooi weer, leuke kinderen, enthousiaste spelers en vrijwilligers van rugbyclub Phoenix. Dat was nodig voor een succesvol jeugdkamp, onder leiding van de jeugdtrainer Tirza Boerma. Een geslaagd weekend!

Vond het je leuk? Ja, zeker weten!”

Tot volgend seizoen.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..