Phoenix wint met duidelijke cijfers

(Nieuws)

Het tweede team van Enschede was gehavend afgereisd naar het hoge Noorden en konden Phoenix het soms lastig maken maar dit weekend was Phoenix duidelijk de sterkere ploeg. ERC’ 69 begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd.

Het was Phoenix dat het balbezit overnam en al snel enkele tries wist te scoren en daarmee was eigenlijk ook de spanning van de wedstrijd af. De wedstrijd was gelukkig niet alleen maar eenrichtingsverkeer want ERC ’69 wist de eer ook te redden door drie keurige tries. Beide ploeg hebben nog één wedstrijd te gaan maar hebben een keurig seizoen gespeeld ondanks de personele problemen en zullen elkaar volgend seizoen ook weer treffen in de vierde klasse.

Compleet

Waar beide ploegen het hele seizoen moeilijkheden hebben om op volle sterkte te spelen was Phoenix dit weekend compleet. Dat de ploeg uit Delfzijl dan kan rugbyen werd dit weekend wel duidelijk. ERC ’69 kon in de beginfase nog meekomen. De ploeg uit Enschede zette met meerdere fases een goede aanval op maar het was de ploeg uit Delfzijl dat plotseling balbezit wist over te nemen en zeer effectief in de counter aanval te scoren.

Vierde plek

De eerste helft bleef Phoenix de bovenliggende partij. Men speelde goed samen en er werden zeer goede tries gescoord. Jeugdspelers Ruan Roux en Brend Offens speelden allebei een volledige wedstrijd en deden dit zeer goed. In de loop van de tweede helft begon Phoenix wat meer kleine foutjes te maken en wisten de gasten uit Enschede de eer te redden door drie keurige tries te scoren. De overwinning van Phoenix kwam echter niet meer in gevaar. Phoenix scoorde ook in de tweede helft nog diverse tries en uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 83 – 15. Voor Phoenix staat komend weekend de laatste wedstrijd op het programma voor dit seizoen. De tegenstander is dan het combinatie team van The Pickwick Players en de Rams en zal gespeeld worden in Deventer. Weet Phoenix deze nog te winnen, dan kan men deze ploeg passeren op de ranglijst en zelfs nog de vierde plek behalen.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..