Phoenix wint derby overtuigend: 76 – 0

(Nieuws)

Dit weekend stond er voor het seniorenteam van DRC Phoenix een interessante wedstrijd op het programma. Tegenstander voor deze zondag was Groningen 3. Het derde team van Groningen speelde vorig seizoen nog in de derde klasse en is dit seizoen in de vierde klasse aan een goed seizoen bezig.

Vooraf was men bij Phoenix benieuwd naar het niveau van Groningen 3 en hoopte men op een mooie wedstrijd. Groningen 3 was op volle oorlogssterkte afgereisd naar Delfzijl en voor de toeschouwers begon een mooie pot rugby. Door wat kleine foutjes aan de kant van Phoenix kon Groningen 3 beginnen met goed aanvallend spel. Phoenix werd langzaam maar zeker teruggedrongen op de eigen helft alleen wist Groningen nooit een echte doorbraak te forceren. Phoenix bleef goed samenwerken in de verdediging en met harde tackles werden steeds meer fouten afgedwongen. Door deze fouten kon Phoenix het balbezit overnemen en al snel bleek dat de sterke lopers in de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn, Groningen veel problemen zouden bezorgen. Phoenix scoorde snel achter elkaar drie tries en wist een ruime voorsprong te nemen.

De koppen bij elkaar

Groningen liet het er echter niet bij zitten. Men stak de koppen bij elkaar en Phoenix kwam een korte periode onder enorme druk te staan. Echter door een paar harde tackles van Phoenix werden de aanvallen van Groningen een paar meter van de try lijn gestopt. Phoenix kon het balbezit weer overnemen en ook nu bleek weer dat de ploeg uit Delfzijl wel de trekker overhaalde. Goed opgezette aanvallen van de voorwaartsen in combinatie met de snelle spelers in de lijn leverde een stortvloed van scores op.

Er veranderde weinig

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Bepaalde perioden probeerden Groningen de ploeg uit Delfzijl onder druk te zetten maar de verdediging van Phoenix brak nooit. Richting het einde van de wedstrijd ging het tempo wat naar beneden maar wist Phoenix toch nog een paar keer te scoren. Met een 76 – 0 overwinning was het meer dan duidelijk welke van beide ploegen de sterkere was. Echter is de competitie nog lang en zijn de prijzen nog lang niet verdeeld. Over twee weken speelt Phoenix haar volgende wedstrijd, dan staat de uitwedstrijd tegen Enschede op het programma.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..