DRC Phoenix weet weer wat winnen is

(Nieuws)

Een stroef beginnend Phoenix behaalde uiteindelijk een ruime overwinning op rugbyclub Drachten. Beide ploegen waren in de beginfase gewaagd aan elkaar wat een enerverend schouwspel opleverde.

Het was echter pas in de tweede helft dat Phoenix de wedstrijd wist te beslissen, door het tempo op te schroeven en scoringskansen te benutten. De eindstand 50 – 12 gaf een ietwat vertekend beeld van de wedstrijd waar Drachten ook zeker meer had verdiend vanwege het goede spel.

3e klasse

Beide ploegen zitten momenteel in hetzelfde schuitje. Beiden uitkomend in de 3e klasse en beschikken over talentvolle en goede spelers. Echter, door vele blessures bivakkeren beide ploegen in de onderste regionen van de 3e klasse en staat het opbouwen van een nieuw team voorop. Ondanks de vele regen had de terreinknecht van Phoenix een prima veld opgeleverd waardoor goed rugby zeker mogelijk was.

Eerste helft

In de eerste helft bleek al snel, wat de kenners al verwacht hadden, een gelijk opgaande harde en sportieve strijd. Waar Phoenix veel gevaar stichtte via de snelle mensen in de lijn, was het Drachten dat meer speelde in de voorwaartsen. Via de goed spelende nummer 8 van de Friezen, die door een aantal zwakke tackles van Phoenix wist te breken, kwam Phoenix al snel op een 0 – 5 achterstand. Het antwoord van de thuisploeg volgde snel. Enkele goede aanvallen brachten Phoenix steeds dichter bij de try-lijn van de ploeg uit Drachten. Het was uiteindelijk Jesse van Oosten die zich door drie verdedigers heen wist te wurmen om de stand gelijk te trekken.

Phoenix rook bloed doordat bij Drachten de organisatie even weg was en wist snel na de gelijkmaker de marge te vergroten door nog twee tries te scoren. Drachten herpakte zich snel. Door een aantal te makkelijk weggegeven penalty’s lukte het Drachten om Phoenix steeds verder terug te dringen en uiteindelijk een mooie try te scoren. De spanning was terug in de wedstrijd.

Tweede helft

De tweede helft ging het bij Phoenix een versnelling hoger. De thuisploeg drukte Drachten steeds verder terug op de eigen helft en mede door de goed spelende Jamie Portier, die zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Phoenix. Het krachtsverschil tussen beide ploegen werd vooral duidelijk gemaakt door Lennart Boerma die naast zijn vier tries, ook nog Jamie Portier in stelling bracht. De laatstgenoemde bekroonde zijn goede spel met een try.

50-12

Drachten bleef proberen om zich terug te knokken in de wedstrijd. Echter, door een aantal blessures moest Drachten een aantal omzettingen doen waardoor het niet bij machte was om een vuist te maken. De overwinning kwam voor de thuisploeg niet meer in gevaar en uiteindelijk kon een 50 – 12 score op het wedstrijdformulier genoteerd worden.


Start met typen en druk op enter om te zoeken..