Phoenix verrast de koploper niet

(Nieuws)

Voor het team van Phoenix stond dit weekend in het teken van de uitwedstrijd tegen de kampioenskandidaat RC Zwolle 2. Waar het tweede team van Zwolle afstevent op een kampioenschap in de vierde klasse Noord- Oost, lijkt Phoenix vast te houden aan een keurige vijfde plek op de ranglijst.
De wedstrijd in Zwolle werd een leuke pot rugby waarbij beide teams, naast de gebruikelijke foutjes, ook gewoon goed georganiseerd rugby speelden. Met zomerse temperaturen en een droog, hard en zanderig veld ontvouwde zich voor de toeschouwers een mooie middag in het teken van rugby.

Spannend

Vanaf het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat het team van Zwolle iets beter op elkaar was ingespeeld. Echter was het Phoenix dat als een duveltje uit een doosje zowaar de koploper wist te verrassen. Goed samenspel met de scrum als basis gaf Phoenix de kans om de verdediging te doorbreken. Ook de laatste verdediger van Zwolle werd uitgespeeld en de eerste try van de middag was voor de ploeg uit Delfzijl. De conversie werd goed raak geschoten door de kicker van Phoenix, Stan Doornbos. Het antwoord van Zwolle liet niet lang op zich wachten. De fysieke ploeg van Zwolle gaf de verdediging van Delfzijl hoofdbrekens. In de loop van de eerste helft kon Phoenix de koploper een aantal keren niet meer afstoppen en toen de rust aanbrak stond de ploeg uit Zwolle riant voor met 33 – 7.

Warm

De tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. Het was een leuke pot rugby waarbij beide teams speelden naar hun mogelijkheden. Phoenix leek soms net even een mannetje te kort te komen op de juiste momenten. Bij beide ploegen begon de warmte wel langzaam maar zeker zijn tol te eisen in combinatie met het hoge tempo van de wedstrijd. Toch wisten beide teams het publiek prima te vermaken door nog diverse mooie tries te scoren. Voor Phoenix was het onder andere Stan Doornbos die in stelling werd gebracht door de fly- half van Phoenix en de laatste tien meter niet meer te houden was voor de verdediging van Zwolle. Naast zijn try wist hij ook de conversies keurig te benutten. Zoals de analisten al voorspeld hadden, wist Zwolle uiteindelijke een verdiende 66 – 21 overwinning binnen te slepen. Ondanks het verlies tegen Zwolle liet de ploeg uit Delfzijl voldoende positieve dingen zien waarop men verder kan bouwen de komende week.

Programma

Voor Phoenix staan er nu nog twee wedstrijden op het programma. Aankomende zondag 22 mei zal men op sportpark Tuikwerd spelen tegen ERC ’69 uit Enschede. Wanneer men deze wedstrijd wint is de vijfde plek zo goed als zeker.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..