Phoenix verovert eerste plek

(Nieuws)

Het rugbyteam van DRC Phoenix had dit weekend eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma staan. Tegenstander was het combinatieteam van de rugbyclub uit Nieuwegein en de Pink Panthers die gevestigd zijn in Driebergen.

De gasten waren met een volle bus afgereisd naar Delfzijl en waren zo op het eerste gezicht op volle oorlogssterkte. Phoenix bleek toch een aantal spelers te missen maar desondanks stond er nu ook weer een goede mix van jeugd en ervaring op het veld.

Goed uit de startblokken

Voor het eerste dit seizoen werd Phoenix echt getest. De gasten kwamen goed uit de startblokken en Phoenix was slordig in balbezit. Waar Phoenix niet slordig mee was, was verdedigen. Het team uit Delfzijl wisselde harde tackles af met goede turn- overs. Langzaam maar zeker kreeg Phoenix steeds meer controle over het spelbeeld. De voorwaartsen van Delfzijl zorgden voor goede terreinwinst en het waren uiteindelijk de snelle mannen in de lijn die de eerste try van de middag scoorden. Phoenix hield de druk erop en al snel werd de marge vergroot. De hard werkende voorwaartsen van de ploeg uit Delfzijl braken met brute kracht door de verdedigen en zo kwam de tweede try voor de ploeg uit Delfzijl op het scorebord.

Een echt wedstrijd ontbrandde voor de ogen van de toeschouwers. Beide ploegen wisten elkaars verdediging niet te doorbreken gedurende een lange periode. Het was vlak voor de rust dat de gasten de spanning terugbrachten in de wedstrijd. Vanuit een scrum op vijf meter van de try lijn waren het de sterke voorwaartsen die voor een 10 – 5 ruststand zorgden.

Phoenix in stijl

Na de rust bleek vooral Phoenix sterk uit de startblokken te komen. Goede combinaties tussen de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn zorgden er voor dat de verdediging van de gasten hun handen vol hadden. Het waren uiteindelijk de voorwaartsen van Delfzijl die het verschil op het scorebord wisten te vergroten. Door het scoren van twee tries liep de ploeg uit Delfzijl verder uit. Rustig de wedstrijd uitspelen was echter geen sprake van. Het lont ging in de slotfase nog enkele malen in het kruitvat en een sterke loopactie van de fullback van de combinatieploeg uit het midden van het land zorgde voor een kleinere marge. Echter sloot Phoenix in stijl af. Een leuke combinatie van de snelle mannen in de lijn werd keurig afgerond. Met een eindstand van 27 – 10 kon de ploeg uit Delfzijl de volle buit bijschrijven op de ranglijst. Door deze winst bezet de ploeg uit Delfzijl voorlopig de eerste plaats en de rest van het seizoen zal uitwijzen of men dit kan volhouden.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..