Phoenix verliest in Zwolle

(Nieuws)

Voor het seniorenteam van DRC Phoenix staat een spannend competitie einde op het programma. Dit weekend was de ploeg uit Delfzijl niet bij machte om het team van Zwolle van het lijf te houden en door een 64 – 12 verlies komt Zwolle een plaats dichterbij op de ranglijst met een wedstrijd minder gespeeld.

Er is nog een ruim gat met de laatste plaats in de competitie, het combinatieteam van Havelte en Emmen. Ook is de veilige middenmoot nog te bereiken, maar met het zware programma zal dit voor Phoenix nog een hele opgave gaan worden.

Duidelijkheid

Voorafgaande aan de uitwedstrijd van Zwolle was reeds duidelijk dat de ploeg uit Delfzijl een zware wedstrijd te wachten stond. Er waren enkele vaste krachten afwezig en met het terugtrekken van Zwolle 1 uit de eerste klasse heeft het team van Zwolle, dat over is gebleven, zeker een kwaliteitsimpuls gekregen en is de strijd om handhaving opeens compleet veranderd in de derde klasse Noordoost.

Ondanks dat Zwolle vanaf het startsignaal het overwicht had, deed Phoenix waar het dit seizoen goed in is. Namelijk hard verdedigen. Het spel speelde zich veel af rond de middenlijn en op de helft van Phoenix, maar toch duurde het tot halverwege de eerste helft voordat Zwolle het verschil wist te maken. Het waren de sterkere lopers van Zwolle die elkaar goed opvolgden en het snelle tempo was te veel voor Phoenix. Bij Phoenix leek het verdedigend een korte periode niet te kloppen en Zwolle maakte hier gretig gebruik van door een drietal snelle tries. Het was echter niet alleen Zwolle dat kon aanvallen. Enkele goede aanvallen van Phoenix leken mooie scores op te leveren alleen kwam men diverse malen enkele meters te kort.

Meer kwaliteit

Het vervolg van de wedstrijd bleef het spelbeeld onveranderd. De thuisploeg uit Zwolle bleek meer kwaliteit en een betere organisatie te hebben waardoor het verschil langzaam maar zeker groter werd op het scorebord. Toch was de slotfase opeens voor de ploeg uit Delfzijl. Phoenix wist de eer te redden door twee mooie tries in de slotfase maar dit was vooral voor de eer en de statistieken. Met een 64 – 12 nederlaag keerde de ploeg van Phoenix weer terug naar het Hoge Noorden waar men zich deze week zal moeten klaarmaken voor het komende weekend. Dan staat een zeer belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen RC Wageningen. Een ploeg die Phoenix thuis met moeite wist te verslaan.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..