Phoenix trotseert storm én de Harlequins

(Nieuws)

Na een reeks van nederlagen wist Phoenix dit weekend eindelijk weer eens een overwinning te behalen. De wedstrijd tegen de Harlequins uit Oldenzaal was voor de toeschouwers een attractieve pot rugby, wat niet gezegd kan worden van de weersomstandigheden.

Ondanks de regen en de wind wisten beide ploegen veel te scoren maar was het uiteindelijk de thuisploeg DRC Phoenix dat met twee tries verschil een 39 – 29 overwinning behaalde.

Oorlogssterke

In een heus degradatieduel waren beide ploegen niet op volle oorlogssterke maar leken de omstandigheden bij aanvang van de wedstrijd niet verkeerd. Ondanks de wind, was de temperatuur aangenaam en leek het een prima rugby middagje te worden. De Harlequins uit Oldenzaal begonnen goed aan de wedstrijd. Aanvallen van meerdere fasen werden opgezet en vooral de voorwaartsen waren voor Phoenix moeilijk af te stoppen. Het was echter Phoenix wat enigszins tegen het wedstrijdbeeld in de score wist te openen. Met messcherpe counters verraste Phoenix de gasten uit Oldenzaal en een ruime voorsprong stond op het scorebord.

De Harlequins lieten het hier niet bij zitten en bleven goede aanvallen opzetten. Het was uiteindelijk dan ook verdiend dat de Harlequins met goede tries terug in de wedstrijd kwamen. Naarmate de eerste helft het einde naderde bleef het spelbeeld onveranderd. Beide ploegen hadden moeiten in de defensie, maar aanvallend werd er goed gespeeld. Wat wel veranderde was het weer. Tot dan toe was het droog gebleven maar de plotselinge hoosbuien deed de toeschouwers de warme en droge kantine in vluchten.

Mooie tries

Na de korte rust gingen beide ploegen verder waarmee ze de eerste helft gestopt waren en dat was vol op de aanval spelen. Wat ook doorging was de regen. Langzaam maar zeker kreeg dit invloed op het spel van beide ploegen. Spelers kregen meer moeite om de bal te controleren, maar toch werden er over en weer mooie tries gescoord. Na het laatste fluitsignaal was het de thuisploeg dat een goede overwinning kon bijschrijven.

Beide ploegen zochten snel gebroederlijk de kleedkamers op om de sportieve wedstrijd na te bespreken en de erbarmelijke weersomstandigheden te ontvluchten.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..