Phoenix te licht bevonden

(Nieuws)

DRC Phoenix werd dit weekend gewogen en te licht bevonden. Het fysiek team van de Harlequins uit Oldenzaal bleek de betere ploeg.

Phoenix was niet in staat om de tegenstander echt in de problemen te brengen maar met het schitterende voorjaarsweer kregen de toeschouwers wel een mooie pot rugby te zien. Dat deze uiteindelijke met 17 – 48 werd gewonnen door de Harlequins lag enigszins in de lijn der verwachtingen na de laatste confrontatie.

De laatste confrontatie tussen beide teams was met ruime cijfers beslist in het voordeel van de ploeg uit Oldenzaal. Het krachtsverschil zat destijds ook al vooral in de voorwaartsen. De Harlequins hebben fysiek zware voorwaartsen, iets waar Phoenix dit seizoen vaak problemen mee heeft. Eveneens zoals wel vaker dit seizoen leek Phoenix in de eerste minuten van de wedstrijd weer eens te slapen. De thuisploeg werd vanaf de kick- off terug gedrongen doordat een simpele hoge bal niet gecontroleerd werd en de daarop volgende eigen line- out niet recht ingegooid werd. In het rugby krijgt de tegenpartij dan balbezit in de vorm van een scrum. Dit bleek een kolfje naar de hand van de voorwaartsen van Harlequins. De voorwaartsen van Phoenix werden direct terug gezet en na een aantal goede aanvalsfasen wist Harlequins het fysieke overwicht in een try uit te drukken. Phoenix bleek nu wakker geschud. Een eigen scrum werd goed stabiel gehouden en scrum- half Tirza Boerma zette de snelle mannen in de lijn aan het werk. De fly- half van Phoenix wist tussen twee verdedigers door te glippen waarna de goed meegelopen Lennart Boerma in stelling gebracht kon worden. De laatstgenoemde liet vervolgens een resterende verdediger zijn hielen zien en beide ploegen stonden weer gelijk. Wat volgde voor de toeschouwers was een harde strijd waar Phoenix veelal moest verdedigen doordat de thuisploeg maar moeizaam in balbezit kon blijven. Het scrumwerk en de line- outs waren keer op keer prooi voor de Harlequins en ook rondom de rucks was Phoenix niet sterk en slim genoeg. Het hierdoor ontstane krachtsverschil bleek dusdanig dat beide ploegen met een 7 – 19 stand de rust in gingen.

Het spelbeeld van de eerste helft bleef onveranderd. De ploeg uit Oldenzaal bleef goed spelen en Phoenix moest het doen met spaarzaam balbezit. Dat Phoenix wel potentie heeft in de erg jonge ploeg werd wel duidelijk. Lennart Boerma werd weer aan het werk gezet door de fly- half van Phoenix en Boerma wist met een indrukwekkende run een drietal verdedigers te passeren en zijn tweede try van de middag te scoren. Tijdens één van de laatste aanvallen van Phoenix was het de fly- half van Phoenix die optimaal gebruik maakte van een gat in de verdediging van de Harlequins en de goed meegelopen Albert Kammenga niet nodig had om de derde try voor Phoenix te scoren. Verder was het toch de ploeg uit Oldenzaal wat de klok sloeg. Het verschil in fysiek en ervaring werd in de tweede helft met nog een vijftal tries duidelijk gemaakt op het scorebord. Met een dik verdiende 17 – 48 overwinning konden de Harlequins thuiskomen. Voor Phoenix rest dit seizoen nog twee wedstrijden. Komende week staat de uitwedstrijd tegen Drachten op het programma en zaterdag 11 mei is de laatste wedstrijd van het seizoen. In deze thuiswedstrijd zijn de Bulldogs uit Almere de tegenstander.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..