Phoenix stelt orde op zaken

(Nieuws)

Na de verliespartij in Apeldoorn stond dit weekend een volgende uitwedstrijd op het programma voor Phoenix. Ditmaal ging de reis naar Sneek waar de lokale rugbyclub altijd zorgt voor goede tegenstand en leuke rugbywedstrijden.

Beide ploegen maakten kans om bij winst de eerste plek te bemachtigen op de ranglijst. Dat de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse Noord- Oost echt is losgebrand bleek ook wel uit het feit dat bij beide teams enkele spelers afwezig waren door blessures maar toch stonden er twee goede teams op het veld die elkaar geen centimeter cadeau zouden doen.

Beslissende laatste pass

De beginfase had een spelbeeld dat eigenlijk symbool stond voor de hele wedstrijd. Het spel golfde in een hoog tempo op en neer. Dit kwam enerzijds doordat vaak een beslissende laatste pass net niet lukte en anderzijds de aanvallen van beide ploegen moeilijk bleken af te stoppen. De aanwezige supporters kregen dus een enerverende wedstrijd voorgeschoteld.

Veerkracht

Het was in de beginfase Phoenix dat de score opende. Echter toonde RC Sneek veerkracht door binnen enkele minuten de ploeg uit Delfzijl ver terug te dringen op de eigen helft. Doordat de verdediging van Phoenix niet snel genoeg doorschoof was het Sneek dat weer op gelijke hoogte kwam. Echter bleek deze gelijke stand van korte duur. Phoenix kwam beter in de wedstrijd en werd sterker. Door goed samenspel werd de defensie van Sneek diverse malen gebroken en liepen de Delfzijlsters steeds verder uit. Vooral de goede spelende Eedriss Taraki en Lennart Boerma waren vaak zeer moeilijk af te stoppen voor de thuisploeg.

Slotfase

De slotfase van de wedstrijd veranderde weinig aan het spelbeeld al was goed te merken bij beide ploegen dat de energie langzaam maar zeker wel op was. Phoenix speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter stond er een duidelijke 10 – 38 overwinning op het scorebord. Door deze overwinning staat Phoenix weer op de eerste plaats in de competitie. Volgend weekeinde staat voor de ploeg uit Delfzijl de thuiswedstrijd tegen Groningen 3 op het programma. De ploeg uit Groningen staat op een vijfde plaats en wil Phoenix de eerste plaats vasthouden dan staat het maar één ding te doen en dat is winnen.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..