Phoenix sluit kalenderjaar af met vuurwerk

(Nieuws)

Het degradatieduel tussen DRC Phoenix en RCO Harlequins uit Oldenzaal werd met duidelijke cijfers gewonnen door Phoenix. Het verschil werd vooral gemaakt in het open spel waar de snelle mannen van de Delfzijlsters moeilijk bleken af te stoppen. Ondanks de ervaren voorwaartsen van de Harlequins was het voornamelijk Phoenix wat de klok sloeg. Een duidelijke 94 – 17 overwinning was een mooie afsluiting van een moeizame eerste seizoenshelft.

Toneel

Sportpark Tuikwerd was dit weekend het toneel van het duel tussen DRC Phoenix en RCO Harlequins. Beide ploegen bezetten de onderste plekken van de 3e klasse Noord- Oost en maken een moeizaam seizoen door. Zowel de Harlequins als Phoenix hebben veel personele problemen wat duidelijk naar voren komt in de resultaten tot dusver. Qua spelstijl leken deze middag de ploegen totaal niet op elkaar. De gasten uit Oldenzaal waren vooral sterker en meer ervaren in de ‘voorwaartsen’. Phoenix daarentegen beschikte over meer snelheid en gevaar in de zogenaamde ‘lijn’. 

Bij de les

Waar Phoenix in de afgelopen weken goed begon aan haar wedstrijden leek het deze zondag totaal niet bij de les. Er werd te gemakzuchtig gespeeld waardoor de bezoekers in de wedstrijd werden geholpen. De ervaren voorwaartsen van de Harlequins hadden de overhand ten opzichte van de voorwaartsen van Phoenix. Echter met pijn en moeite wist Phoenix schade te voorkomen. Phoenix begon langzaam maar zeker meer de wedstrijd onder controle te krijgen. Dit gaf meer gelegenheid tot het opzetten van aanvallen en met drie snelle tries het verschil te maken. De Harlequins bleven echter rugbyen. Een line- out variant verraste Phoenix en bracht de tussenstand op 21 – 5.

Groeibriljant

Het was verder voornamelijk Phoenix wat de klok sloeg. De thuisploeg wist vooral te scoren in het open spel en bleef dat veelvuldig doen. Marciano Menzen, Tirza Boerma en de jonge groeibriljant Erik van Dijk scoorden allen hun eerste try in het shirt van DRC Phoenix. Het restant van de tries werden gedrukt door Lennart Boerma, Jesse van Oosten, Christiaan Buist, Delfin van Woudenberg en Rolf Oosterhuis. De Harlequins kwamen met drie tries net te kort om nog een bonuspunt te verdienen maar konden met hun gehavend team toch terugkijken op een goede wedstrijd. Phoenix kon echter door de 94 – 17 overwinning de maximale winstpunten bijschrijven en het kalenderjaar goed afsluiten.

Feestdagen

Phoenix heeft nu met de feestdagen voor de deur een welverdiende winterstop. Zondag 12 januari zal de eerste wedstrijd van de zogenaamde ‘Plate’ gespeeld worden. De Plate poule bestaat uit de onderste zes ploegen die uitmaken wie er gaat degraderen dit seizoen.


Start met typen en druk op enter om te zoeken..