Phoenix maakt indruk in Enschede: 5 – 114

(Nieuws)

Na een weekend rust stond voor Phoenix dit weekend een verre uitwedstrijd op het programma. De reis ging naar Enschede waar de tegenstander de punten de afgelopen jaren vaak in huis wist te houden. Phoenix was dit weekend van plan om dit te veranderen en was op volledige oorlogssterkte afgereisd.

De wedstrijd begon enigszins wat rommelig aan beide kanten. Spelers van de twee teams leken even de beginfase nodig te hebben om in het spel te komen want veelvuldig liet men ballen vallen. Toch was het Phoenix dat direct met een aantal harde tackles liet merken dat men maar voor één ding naar Enschede was gekomen en dat was winnen.

Na goed voorbereidend werk van de voorwaartsen was het uiteindelijk Lennart Boerma die de score opende door goed gebruik te maken van zijn snelheid. Een snelle tweede try voor Phoenix lukte net niet doordat één van de wingers de bal door zijn handen liet glippen. De sterke mannen van de voorwaartsen uit Delfzijl lieten daarna even zien hoe het wel moet. Met een paar sterke loopacties werd het verschil groter en groter. De tries vlogen de supporters om de oren en het werd al snel duidelijk dat Phoenix deze wedstrijd de sterkere ploeg was. Tegen de tijd dat het rust was stond het al 0 – 76 en beide teams voerden een aantal wissels door.

Tweede helft

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Phoenix was de bovenliggende partij en bleef ondanks de ruime score goed spelen. Door goed samenspel en elkaar te helpen konden diverse mooie aanvallen beloond worden met tries. De dit jaar voor het eerst spelende Senne Ganzeveld wist ook zijn steeds beter wordende spel te belonen met een try. Twee verdedigers probeerden hem in de uiterste hoek van het veld af te stoppen maar hij wist toch knap zijn eerste try in zijn hopelijk lange rugbycarrière te drukken.

Grote krachtsverschillen

Ondanks de grote krachtsverschillen wist de thuisclub toch nog de eer te redden. Een paar kleine foutjes aan de kant van Phoenix bracht ERC ’69 2 in een goede aanvalspositie. Met een mooie side- step wist een aanvaller een verdediger van Phoenix het bos in te sturen. Een tweede verdediger van Phoenix probeerde het tij nog te keren maar de aanvaller van Enschede liet deze kans niet aan zich voorbij gaan en wist voor zijn team de spreekwoordelijke eer te redden.

Veel zou dit niet meer uitmaken voor de wedstrijd. Phoenix sloot de wedstrijd af in stijl door nog een aantal keurige tries te drukken en het was maar goed dat de scheidsrechter van dienst de score bij hield. Na het laatste fluitsignaal konden de telramen erbij gepakt worden en bleek dat Phoenix een 5 – 114 overwinning behaald te hebben.

Duidelijke cijfers

Met deze duidelijke cijfers keerde het team van Phoenix weer huiswaarts naar het hoge Noorden om zich de komende week op te maken voor de kraker tegen RC Sneek. Sneek is naast Phoenix nog de enige ongeslagen ploeg in de 4e klasse Noord- Oost en deze wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk gaan uitmaken wie als de nummer 1 de winterstop ingaat. Plaats van handeling, sportpark Tuikwerd op zondag 4 december!

Start met typen en druk op enter om te zoeken..