Phoenix laat er geen gras over groeien

(Nieuws)

Voor Phoenix stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De eerste wedstrijd van het seizoen zou eigenlijk al een week eerder gespeel worden maar door organisatorische problemen bij de tegenstander in Sneek kon deze niet doorgaan.

De grote vraag was dan ook of het team van Phoenix roestig zou zijn na de verlengde zomerstop of dat men de smaak alweer snel te pakken zou hebben. Tegenstander dit weekend was het team van De Wrotters uit Gorredijk. De Wrotters zijn dit seizoen wel een week eerder goed begonnen door met 60 – 24 te winnen. Het team uit Gorredijk heeft ook dit jaar weer een leuke mix van zware ervaren voorwaartsen met ook nieuw fris bloed in de gelederen.

Grote score

Vanaf de start van de wedstrijd werd snel duidelijk dat Phoenix bij de les was. De kick- off van De Wrotters werd gevangen door Jesse van Oosten die dwars door de verdediging van De Wrotters knalde en na een indrukwekkende rush van ruim vijftig meter de eerste try van de middag wist te scoren. Van Oosten rende blijkbaar zo snel dat zelfs zijn schoenen het niet bij konden houden want na deze try moest hij eerst van schoeisel wisselen.

Flitsende start

De flitsende start van Phoenix zou een voorbode zijn voor de gehele wedstrijd. De Wrotters waren niet in staat om aanvallend Phoenix pijn te doen en hadden zeer veel moeite om de aanvallen van Phoenix te stoppen. Voor de toeschouwers waren er veel tries te zien, maar een spannende wedstrijd zou het niet worden. De winst voor Phoenix zat er vandaag vooral in, dat men gestructureerd bleef samenspelen. Na het laastste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er maar liefst een 125 – 7 score op het scorebord.

Voor het team van Phoenix staat het volgende weekend wederom een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan CL Grommen. Voor velen een nog onbekende naam, maar het is een nieuw combinatieteam van Emmen en Groningen 4. Hoe sterk dit team zal zijn is nog een beetje onbekend maar DRC Phoenix zal in elk geval met veel zelfvertrouwen naar deze wedstrijd toeleven.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..