Phoenix kan het één helft bijbenen

(Nieuws)

Voor de rugbyers van DRC Phoenix staan er enkele zware weken op het programma, zo ook dit weekend. RC Dwingeloo was dit weekend de tegenstander en een vlugge blik op de ranglijst maakte direct duidelijk dat het een zware middag zou worden voor de Havenkanters.

RC Dwingeloo is, ondanks twee verliespartijen, momenteel de koploper en heeft de beste papieren in de strijd om het kampioenschap.

Blijkbaar had Phoenix geleerd van een week eerder. Men begon goed aan de wedstrijd. Aanval op aanval werd goed opgezet en de thuisploeg uit Dwingeloo werd steeds verder terug gedwongen. Goed samenspel tussen de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn bracht Phoenix tot op één meter van de try lijn. Echter wist Dwingeloo plotseling het balbezit over te nemen en met een snelle uitbraak de eerste try van de middag te scoren. Dwingeloo zou de eerste helft de overhand houden maar ver zou men niet uitlopen. Phoenix scoorde twee tries, waarvan één door de goed spelende Stan Doornbos, en bleef in het kielzog van de thuisploeg.

Ruimte

Helaas kon de ploeg uit Delfzijl het best aardige spel niet volhouden. Door personele problemen en een gele kaart speelde de Delfzijlster lange tijd in ondertal en dat gaf Dwingeloo de ruimte die ze nodig hadden. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, was de geest wel uit de fles bij de Delfzijlsters en wist Dwingeloo met 94 – 14 te winnen. Voor Phoenix staat komend weekend, 24 maart, de laatste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan de nummer drie van de competitie Greate Pier uit Leeuwarden. Wederom een pittige opgave voor de Delfzijlsters. Eerder dit seizoen werd van deze ploeg met ruime cijfers verloren.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..