Competitie: DRC Phoenix – Greate Pier

(Nieuws)

Afgelopen zondag speelde DRC Phoenix haar laatste wedstrijd van het seizoen 2017/2018. De tegenstander was R.C. Greate Pier, de rugbyclub uit Leeuwarden. Voor de Delfzijlsters een belangrijke pot.

Niet zozeer voor de punten, maar meer voor de eer. Immers, dat Phoenix gaat degraderen is al een gegeven. Dus naast het feit dat dit de laatste wedstrijd van het seizoen was, was het eerst ook nog eens de laatste wedstrijd in de derde klasse.

De opkomst was dan ook beter dan normaal. Er stonden 20 man op papier om te knallen. In de rugbysport betekent dat dat je vijf wissels hebt. Een unicum voor Phoenix. De laatste paar wedstrijden hadden de mannen uit de havenstad namelijk niet genoeg voor een volledig team en werd dan ook aangevuld door de tegenstander. Deze maal was het andersom; Phoenix leverde spelers aan aan Greate Pier om er toch nog een mooie pot van te kunnen maken.

Verbazingwekkend

De eerste helft begon verbazingwekkend goed. Niet lang na de kick-off stond Phoenix door goed pass- en loopwerk al gelijk voor. Dat was echter voor korte duur. Niet veel later reageerden de Friezen sterk met een tegentry om de score gelijk te trekken. Dit was de wake-up call voor de Delfzijlsters; wat volgde was teamwork. Echt teamwork. Iets waar elke training op wordt gehamerd, maar nu pas echt naar voren kwam tijdens een wedstrijd. En niet in fases, maar als de rode draad van de rest van de wedstrijd. Een genot om naar te kijken voor de trainer. Tussenstand: 40-10.

Beste wedstrijd van het seizoen

De tweede helft borduurde voort op de eerste helft. Dit was zonder twijfel de beste wedstrijd van Phoenix dit seizoen. De support was er snel bij, de opvolging was rap en er werd ook goed gepassed én gevangen, ook niet onbelangrijk. Het kwam deze wedstrijd allemaal samen en heeft resulteert in een mooie winst. Nu is het zaak dat Phoenix deze samenwerking aankomend jaar voortzet in de vierde klasse; dan zijn ze snel terug in de derde klasse. Eindstand: 70-15.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..