Phoenix doet zichzelf te kort

(Nieuws)

Voor het team van DRC Phoenix stond dit weekend een uitwedstrijd op het programma in de eigen provincie. Tegenstander was het eerste team van GSRC, de Groninger studenten. Het eerste team van de studenten is op sportpark Corpus den Hoorn bezig aan een uitstekend seizoen en staan stevig op de tweede plaats.

Voor het team van Phoenix is de situatie omgekeerd. Het team staat 9e en zal na de competitie nog een promotie- degradatiewedstrijd moeten spelen voor lijfsbehoud.

Technisch

In de beginfase van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het team van GSRC over technisch vaardige spelers beschikt en Phoenix had af en toe moeite om het hoge tempo bij te benen. Toch was de ploeg uit Delfzijl deze keer aardig bij de les. De verdediging stond goed en de studenten hadden moeite met het fysieke spel van Phoenix. Ook bleek Phoenix in de eerste helft veel sterker in de scrum. Meerdere keren werden de studenten op een hoop gedrukt en dit leverde meerdere penalty’s op. Toch zou de goede beginfase teniet worden gedaan door een onnodige rode kaart aan de kant van Phoenix. Hierdoor moest Phoenix nog meer dan driekwart van de wedstrijd verder met een speler minder op het veld. Dit gaf de studenten de extra ruimte en hier wisten ze goed gebruik van te maken. Langzaam maar zeker scoorden GSRC try op try waardoor bij rust Phoenix op een 28 – 0 achterstand stond.

Ondertal

Ondanks de ruime achterstand deed Phoenix in het begin van de tweede toch uit het niets wat terug. Twee tries van Lex Ronde gaf een wat beter beeld van de wedstrijd. Phoenix had ondanks het ondertal toch enkele mogelijkheden gehad, maar deze eerder niet verzilverd. Deze opleving kon echter geen vervolg gegeven worden. Het spelen met een speler minder bleek veel krachten te kosten en GSRC wist het krachtsverschil op het veld tot uiting te brengen op het scorebord. DRC Phoenix verloor uiteindelijk met 69 – 12 en zal het komend weekend de laatste competitiewedstrijd van het seizoen spelen. Dan staat de uitwedstrijd in Oldenzaal op het programma, echter zal deze niet van invloed zijn op de ranglijst.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..