Phoenix blijkt geen gemakkelijk prooi

(Nieuws)

In de vierde klasse Noordoost stond voor het rugbyteam van Phoenix een inhaalwedstrijd gepland. Dit weekend konden beide ploegen gelukkig op oorlogssterkte aantreden en in een lekker voorjaarszonnetje waren beide teams onbekend voor elkaar omdat dit seizoen nog niet eerder tegen elkaar gespeeld werd.
Vanwege eerdere Covid-19 perikelen was het 2e combinatieteam van de Pickwick Players en de Rams een aantal weken geleden niet in staat om naar Delfzijl af te reizen. Het tweede team van de Pickwick Players en de Rams, clubs uit respectievelijk Deventer en Apeldoorn die samenwerken, staat dit seizoen op een keurige vierde plek in de kampioenspoule. Wil Phoenix deze plek overnemen dan telde vandaag maar één ding en dat was de volle winst.

Goed rugby

Dat de tegenstander zich hier ook van bewust was bleek al snel. DRC Phoenix stond onder grote druk in de beginfase en de gasten liet sterk en goed rugby zien. Een aantal aanvalsfasen met goede combinaties tussen de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn werd uiteindelijk afgerond met een keurige try in de hoek van het veld. De conversie werd gemist, echter even later benutte men een penalty waardoor Phoenix al snel tegen een 0 – 8 achterstand aankeek. Phoenix deed al snel wat terug en doordat Christiaan Buist door een aantal tackles wist te breken kon hij de eerste try voor Phoenix scoren. Buist scoorde ook conversie kick waardoor het verschil teruggebracht werd tot één punt.

Grenzen

Beide ploegen zochten de grenzen van het toelaatbare op en moesten zo nu en dan teruggefloten worden door de scheidsrechter. Het ontspoorde nooit en hierdoor was het een harde, sportieve én leuke wedstrijd. Beide ploegen deden qua score aan stuivertje wisselen. Tries van de gasten werden opgevolgd door tries van de mannen uit Delfzijl. Merijn Brouwer, Jaimy Portier, Ruan Roux en Eedriss Taraki maakten allen één try. Een aantal conversies werden benut door kicker van dienst, Stan Doornbos, en wist vlak voor tijd nog een penalty raak te schieten wat de voorsprong voor Phoenix vergrootte tot zeven punten.

Spannend einde

Een uiteindelijke 34 – 27 winst voor de ploeg uit Delfzijl werd als team over de streep getrokken. Het kleine verschil tussen beide ploegen liet zich tijdens deze wedstrijd op het veld duidelijk zien en ook op de ranglijst is Phoenix het clusterteam van de Pickwick Players en de Rams op twee punten genaderd. Voor de mannen van Phoenix staat komend weekeinde de zware uitwedstrijd tegen RC Zwolle op het programma dat momenteel op de eerste plaats staat.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..