Ook de winter stopt Phoenix niet

(Nieuws)

Waar deze zondag veel sporters warm op de bank bleven zitten ging dit niet op voor de spelers van Phoenix. Ondanks dat moeder natuur de temperaturen ver naar beneden had gebracht kon de rugbywedstrijd tegen het team van de Groninger studenten doorgaan.

Op het sportpark Corpus den Hoorn in Groningen was Phoenix redelijk op oorlogssterkte afgereisd om de laatste wedstrijd van het kalenderjaar te spelen. Nog belangrijker, bij winst zou Phoenix als nummer één de winterstop ingaan.

De beginfase van de wedstrijd kenmerkte zich vooral door een laag wedstrijdtempo waarbij beide teams niet echt leken warm te draaien. Gezien de weersomstandigheden was dit misschien ook niet zo gek. Het spel speelde zich voornamelijk af op het midden van het veld. Waar de Groninger studenten niet door de verdediging van Phoenix kwamen, maakte de ploeg uit Delfzijl net even teveel schoonheidsfouten waardoor kansen verloren gingen.

Na een kleine twintig minuten spelen leek het alsof Phoenix even een tandje bijschakelde. Goed voorbereidend werk van de voorwaartsen bracht de snelle mannen in de lijn in stelling. Een aantal goede passes verder en Jaimy Portier kon vogeltje vrij de eerste try voor Phoenix scoren. Kort daarop waren het wederom de snelle manen in de lijn die voor gevaar zorgden. Nu was het Lennart Boerma die niet was af te stoppen en de tweede try voor Phoenix scoorde en de daaropvolgende conversie werd keurig raak getrapt door Stan Doornbos.

Groninger studenten

De Groninger studenten probeerden wat terug te doen door met goed georganiseerde aanvallen de verdediging van Phoenix uit te testen. Goede tackles van de ploeg uit Delfzijl stopte de vele aanvallen maar ook een aantal keurige turn- overs van Benny Brockholz bracht Phoenix weer in balbezit. Na deze korte storm van aanvallen was het Jesse van Oosten die uit het niets door de verdediging heen ploegde en Phoenix een nog ruimere voorsprong bracht. Met een 0 – 19 stand gingen beide ploegen de rust in.

Imposante loopacties

Na de korte onderbreking veranderde er weinig aan het spelbeeld van de wedstrijd. Het wedstrijd tempo was traag maar desondanks vloog de tweede helft voorbij. Het was uiteindelijk toch Phoenix dat met een opleving voor wat leuks zorgde. Diep vanuit de eigen helft waren enkele imposante loopacties van de voorwaartsen met Lennart Boerma wederom als eindstation. Deze vierde try voor Phoenix was direct ook al het slotakkoord van de middag. Met een keurige 0 – 26 overwinning als slot van de eerste seizoenshelft kan Phoenix zich opmaken voor de feestdagen.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..