Jeugdrugby

Rugby is een echte sport voor jonge kinderen. Zowel voor jongens als voor meisjes. Jonge kinderen willen graag stoeien en daar is in het rugby meer dan voldoende ruimte voor. Rugby is niet voor niets de snelst groeiende sport in Nederland.

Wanneer kan een kind beginnen met rugby?

De jongste kinderen zijn 5 jaar wanneer ze met rugby beginnen. Er worden dan nog geen wedstrijden gespeeld. Spel en plezier zijn de belangrijkste aspecten bij jonge kinderen. Bij Phoenix trainen en spelen kinderen in 2 verschillende leeftijdscategorieën: 6 – 12 jaar en 13 – 17 jaar.

Jeugdcompetitie

Wanneer de kinderen wat ouder worden, gaan ze steeds meer het echte rugbyspel spelen. Veiligheid (!) staat voorop. Het is om die reden dat de jeugdcompetitie bij Phoenix start vanaf 15 jaar.

Phoenix heeft samen met RC Emmen een combinatieteam voor de junioren dat uitkomt in de Juniorencompetitie Shield Poule B, 1e fase. Klik hier voor het complete overzicht van alle wedstrijden in deze competitie.

TBM dagen

Voor de kleinere jeugd worden jeugddagen georganiseerd. Deze jeugddagen heten TBM dagen. TBM staat voor Turven, Benjamins en Mini’s. Deze TBM dagen worden op verschillende plaatsen in de drie noordelijke provincies georganiseerd. Phoenix organiseert zelf ook TBM dagen op het eigen veld.

Rugby is voor iedereen

Rugby kan door iedereen gespeeld worden. Ben je snel en beweeglijk, dan is een plek aan de zijkanten van het veld (de wing) een goede plek om te spelen. Ben je klein maar behendig dan is het spelverdelen (de scrum half) misschien jouw plek. Ben je sterk en zwaar, dan is een plek in de scrum jouw plek. Rugby is een echte teamsport. Je speelt met elkaar en je kunt niet zonder elkaar. Niet in het veld maar ook niet daarbuiten. Vele rugbyspelers hebben hechte vriendschappen voor het leven met hun teamgenoten.

Al lid vanaf €4,- per maand

Je bent al lid vanaf €4,- per maand. We trainen 1 x in de week. Ervaren en opgeleide trainers zorgen voor een leerzame en leuke training. Kinderen die 16 of 17 jaar zijn kunnen ook met de senioren meetrainen.

– 6 t/m 8 jaar €4,- per maand
– 9 t/m 15: €6,- per maand
– 16 t/m 17 jaar €12,- per maand

Kom je ook trainen?

Lijkt je rugby leuk? Wil je een keer komen trainen? Kom dan gratis en vrijblijvend een maand meetrainen. We trainen elke vrijdag op Sportpark Tuikwerd in Delfzijl (Zwet 38). Je mag altijd een paar keer meetrainen om een idee te krijgen of je rugby leuk vindt. Maar pas op: als je een keer gaat spelen, ben je meestal verkocht!

Maandag training 6-12 jaar: 19.00 – 20.00 uur.
Maandag training 13-17 jaar: 19.00 – 20.00 uur.
Vrijdag training 6-12 jaar: 19.00 – 20.00 uur.
Vrijdag training 13-17 jaar: 19.00 – 20.00 uur.

Rolf Oosterhuis
Training jeugd
06-55895705
rolfoosterhuis@hotmail.com

Start met typen en druk op enter om te zoeken..