Nipt verlies voor Phoenix in topper

(Nieuws)

De topper in de 4e klasse werd door Phoenix nipt verloren van de koploper uit Drachten. Het rommelige begin van de wedstrijd werd gevolg door stuivertje wisselen tussen beide ploegen.

Drachten scoorde met een goed uitgespeelde aanval van de snelle mannen in de lijn en later nog een tweede try vanuit de grote mannen in de voorwaartsen. Phoenix wist in beide gevallen de stand weer gelijk te trekken door twee keer een penalty snel te nemen via de fly- half van de Delfzijlsters. Bij de tweede try was het Patrick Trakzel die Phoenix op gelijke hoogte bracht. De wedstrijd bleef op en neer golven maar het was pas halverwege de tweede helft dat er weer gescoord werd. Drachten kwam weer op voorsprong maar dit keer kon Phoenix, ondanks vele pogingen, de stand niet meer gelijk trekken. De ploeg uit Drachten won uiteindelijk met 15 – 10 en wist zo de koppositie te verstevigen in de vierde klasse.

Hoge verwachtingen

Vooraf waren de verwachtingen hoog gezien de topposities die beide ploegen  innemen op de ranglijst van de vierde klasse Noord- Oost. Voor de neutrale toeschouwer was het misschien wat tegenvallend wat speltechnische zaken betreft, maar beide ploegen maakten dit meer dan goed met een enorme werklust. Phoenix was redelijk compleet afgereisd naar Drachten met net als Drachten een interessante mix van jeugdige talenten en ouwe rotten. Zoals eerder gezegd was de beginfase rommelig en waren beide ploegen elkaar aan het aftasten. Drachten wist de score te openen en Phoenix moest in de achtervolging. Dit beeld zou ook de hele wedstrijd zo blijven. Uiteindelijk kwam Phoenix te kort tegen de grote wedstrijdselectie van Drachten.

Programma

Voor de Delfzijlsters staat er komende zondag een belangrijke inhaalwedstrijd op het programma. Tegenstander dan zijn de Dragons uit Hengelo en wil Phoenix in de top van de vierde klasse blijven dan is er maar één gewenst resultaat en dat is winst.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..