New Nexus Groningen 10’s Rugbytoernooi

(Nieuws)

Op zaterdag 2 juni heeft D.R.C. Phoenix weer meegedaan aan het jaarlijkse New Nexus Groningen 10’s Rugbytoernooi in Groningen.

De 10e editie alweer, waar internationale heren- en damesteams op het sportpark Esserberg in Haren, 10 tegen 10 rugby spelen.

Ruimte op het veld

Een heel ander spel dan het ‘normale’ 15 tegen 15. Snel spel. Met veel ruimte op het veld. Jongens met veel loopvermogen is bijzonder plezierig om vandaag in je team te hebben. Gezien de prestaties van Phoenix van het afgelopen seizoen was de insteek dat meedoen belangrijker is dan winnen.

Sportiviteit en plezier staan vandaag voorop. Er werd leuk en goed rugby gespeeld. En er werd niet hard gespeeld vandaag, waardoor Phoenix verassend goed stand kon houden. Mede dankzij een aantal ‘leenspelers’ van andere teams, zijn er vier leuke wedstrijden gespeeld: 1 gelijkspel, 1 gewonnen en 2 wedstrijden verloren. Sportief gezien een leuke opsteker voor volgend seizoen. Een andere leuke opsteker was het debuut Erik van Dijk (bovenin, vierde van links), de jeugdspeler van (net) 17 jaar die seizoen 2018 – 2019 gaat uitkomen in het seniorenteam van Phoenix.

Nu maakt Phoenix zich op voor het Ameland Beach Rugby Toernooi, het grootste strandtoernooi dat de rugbysport wereldwijd kent. Zaterdag 16 juni zijn de voorrondes en zondag 17 juni de finales.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..