Nat en zwaar, maar winst voor DRC Phoenix

(Nieuws)

Nu de sportwereld weer open mag stond voor Phoenix dit weekend direct alweer de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar gepland. Tegenstander was rugbyclub Emmen dat, komend van de zandgronden, na dit weekend een duidelijk beeld zal hebben wat heel veel regen doet met Groninger klei.

Ondanks het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen heeft men veel overeenkomsten en dan met name op het gebied van personele problemen.

Duidelijk

Vanaf het begin was al snel duidelijk dat voor de ploeg uit Delfzijl de kansen lagen via de snelle mannen in de ruimte waar bij Emmen vooral zwaardere spelers het moesten doen. Beide ploegen lieten ondanks de zware omstandigheden leuk rugby zien en het regende tries. Bij de Delfzijlsters was het Lennart Boerma die met sterk loopwerk zichzelf maar ook teamgenoten veelvuldig in stelling wist te brengen. Waar de eerste fase van de wedstrijd duidelijk voor Phoenix was, kwam Emmen goed terug in de wedstrijd. De mannen uit Emmen bleven Phoenix onder druk zetten maar in de slotfase van de wedstrijd wist de ploeg uit Delfzijl toch weer de wedstrijd naar zich toe te trekken. Mede door tries van debutanten Luz van Hoogdalen en Timon Jager stond er uiteindelijk een 75 – 55 overwinning als eindstand op het scorebord. Volgende week zal de ploeg uit Delfzijl moeten afreizen naar Enschede voor de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..