Moeizaam begin voor DRC Phoenix in het nieuwe jaar

(Nieuws)

De feestdagen bleken nogal zwaar te zijn geweest voor de spelers van Phoenix want de Havenkanters waren met amper een volwaardig team vertrokken naar Dwingeloo. Het sterke Dwingeloo liet van het begin af aan zien dat het met meer ervaring en kwaliteit speelde.
Toen de kruitdampen waren opgetrokken konden de Delfzijlsters huiswaarts keren met een 80 – 0 nederlaag.

Terwijl een groot deel van sportminnend Delfzijl lekker warm bij de Eurocup voetbal zat te kijken, moesten de mannen van DRC Phoenix alweer de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar spelen. Ondanks de regen en de wind was het veld in Dwingeloo prima bespeelbaar. In de scrum wist Phoenix nu redelijk stand te houden, mede door de terugkeer van Stan Doornbos na langdurig blessureleed. Echter leken de spelers van Phoenix nog regelmatig ideale schoonzonen. Tackles werden veelvuldig gemist en het werd daardoor lastig om de sterke lopers van de thuisploeg af te stoppen.

Goede fases

Zo nu en dan had Phoenix een aantal goede fases in de wedstrijd, toch was er niet genoeg samenhang in het spel. Dwingeloo speelde met meer structuur en bleek fysiek verder. Desondanks was het een leerzame middag voor de jonge ploeg uit Delfzijl, dat de komende maanden nog veel zware beproevingen zal moeten doorstaan.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..