Jeugdkamp Phoenix met volop zon, zee, strand en RUGBY!

(Nieuws)

De coronacrisis heeft het afgelopen jaar veel invloed gehad op de jeugdige rugbyers van Phoenix. Jeugdtrainingen vonden lange tijd geen doorgang en ook het jaarlijkse jeugdkamp kon in 2020 helaas niet doorgaan. Tot nu!

Trainen en feest

De laatste maanden was er licht aan het eind van de tunnel. Trainingen gingen weer door en hierdoor kon DRC Phoenix voorbereidingen treffen voor het jeugdkamp dat afgelopen weekend gehouden werd op eigen veld en op het nieuwe (lees: prachtige) strand van Delfzijl. Het was aan op grote opkomst goed te merken dat veel kinderen toe waren aan een verzetje. Een record aantal kinderen had zich opgegeven.

De vrijdagavond ging van start met allerlei rugby gerelateerde spellen en oefeningen, met als afsluiting een groot partijspel. Voorafgaand aan de training waren de eerste tenten al opgezet. Van slapen kwam in sommige gevallen niet veel terecht, want na een goed verzorgde BBQ van Slagerij Remko uit Delfzijl, was er de altijd gezellige feestavond die tot in de late uurtjes doorging.

Waar een enkeling in de ochtend wel even goed wakker geschud moest worden, was het merendeel van de jeugd al vroeg uit de veren. Voor het ontbijt vlogen de eerste rugbyballen al door de lucht, maar honger dreef de kinderen toch richting de ontbijttafel. Een goed ontbijt was ook zeker nodig want er stond een echte strandtraining op het programma, op het nieuwe strand van Delfzijl. De benen werden eerst warmgedraaid met een fietstocht vanaf de rugbyclub door het centrum van Delfzijl en aangekomen bij het strand had de jeugdtrainer een verrassing in petto. Sprintoefeningen op het schuine deel van het strand (omhoog) bleek de kinderen echt wakker te schudden. Aansluitend werden er veel partijtjes gespeeld met technische uitleg en met afsluitend een verfrissende duik in het water waarmee het kampweekend werd afgesloten.

Kom je ook?

Rugby is een echte sport voor jonge kinderen. Zowel voor jongens als voor meisjes. Rugby is niet voor niets de snelst groeiende sport in Nederland. Bij rugbyclub Phoenix trainen net zoveel jongens als meisjes. Ook zin om een keer mee te trainen? Alle kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom op Sportpark Tuikwerd, Zwet 38, in Delfzijl. We trainen op maandag en vrijdag om 19.00 uur. Kom langs voor je kennismaking met deze prachtige sport.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..