Jeugd brengt Phoenix tot leven     

(Nieuws)

Het is al een tijdje stil op het rugbyveld in Delfzijl. Heel stil. Te stil. Behalve op de vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. Dat is het moment dat er op het rugbyveld weer een teken van leven is.

Enthousiaste jeugdleden van DRC Phoenix gebruiken het hele veld om de welbekende ‘rugby-lijntjes’ te lopen en elkaar op een verantwoorde wijze te leren tackelen. Het leren omgaan met een rugbybal is niet heel makkelijk. En het altijd achter de bal blijven, om niet buitenspel te staan, is een mindset. In het rugby mag je de bal namelijk alleen achterwaarts passen. Maar hoe leuk is het dan dat er al een mooi niveau wordt behaald met het afsluitende partijtje. En waarom is er altijd één jeugdlid die na de training nog wel een half uur oefent op het nemen van kicks, een belangrijk onderdeel van rugby? Juist ja, om de beste te worden.

Rugby is een echte sport voor jonge kinderen

Zowel voor jongens als voor meisjes. Jonge kinderen willen graag stoeien en daar is in het rugby meer dan voldoende ruimte voor. Rugby is niet voor niets de snelst groeiende sport in Nederland.

De jongste kinderen zijn 5 jaar wanneer ze met rugby beginnen. Er worden dan nog geen wedstrijden gespeeld. Spel en plezier zijn de belangrijkste aspecten bij jonge kinderen. Bij Phoenix trainen en spelen kinderen op de vrijdagavond in 2 verschillende leeftijdscategorieën: 6 – 12 jaar en 13 – 17 jaar, onder leiding van een ervaren speler-coach.

Avondklok

Training van de jeugd gaan tijdens de avondklok ‘gewoon’ door.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..