Het nieuwe seizoen is weer begonnen: Phoenix weet niet te stunten

(Nieuws)

Na een keurig kampioenschap in de vierde klasse staat voor DRC Phoenix opnieuw een jaar in de derde klasse op het programma.

Tegenstander van het afgelopen weekend was het combinatie team van Havelte en Emmen die mede daarom over een grote selectie beschikken, dit in tegenstelling tot DRC Phoenix. Bij de ploeg uit Delfzijl ontbraken diverse spelers door verschillende redenen en onder leiding van trainer Lex Ronde ging een minimale groep spelers de strijd aan in Havelte.

Startschot

Of het kwam door de lange zomerstop, dat zullen we niet weten, maar Phoenix begon roestig. Kleine fouten braken de ploeg uit Delfzijl op en al snel keek men tegen een kleine achterstand aan door twee goede tries van de Drenten. Echter was dit ook direct min of meer een startschot voor een complete verandering van het wedstrijdbeeld. Phoenix begon steeds beter te spelen en zowaar brutaal de leiding in de wedstrijd te nemen. Voor de ogen van de toeschouwers ontstond er een wedstrijd met leuk rugby waarbij beide ploegen veel wisten te scoren. Ondanks het numerieke overwicht van de Drenten was het Phoenix dat in de rust met 31 – 47 voor stond.

Wedstrijdbeeld

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, Phoenix had een licht overwicht maar toch was te merken dat de krachten wegvloeiden. Het combinatieteam van Havelte en Emmen had meer wisselmogelijkheden waardoor het wedstrijdbeeld langzaam maar zeker omsloeg in het voordeel van de thuisploeg. Het lukte Phoenix tot diep in de tweede helft om stand te houden maar het slot van de wedstrijd was uiteindelijk voor de Drenten. De thuisploeg won uiteindelijk verdiend met 71 – 54 maar DRC Phoenix kon met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

Voor de ploeg uit Delfzijl staat aankomende zondag 1 oktober de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan RC Drachten dat het seizoen goed is begonnen met een overwinning.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..