Winst voor DRC Phoenix in Leeuwarden. En hoe!

(Nieuws)

DRC Phoenix speelde voor het tweede weekend achtereen tegen een fries team. Vorige week werd er de eerste thuiswinst genoteerd tegen RC Drachten, vandaag mocht het aantreden tegen RC Greate Pier.

En hoe! Twee teams die wel heel erg aan elkaar gewaagd waren. Een tot op de laatste seconde spannende wedstrijd. Nog nooit eerder werd een wedstrijd beslist door een conversie in de allerlaatste seconde van de wedstrijd.

Beslissende conversie

In de allerlaatste minuut, de 80e minuut van de wedstrijd, drukte DRC Phoenix een prachtige try. Een try die lang voorwerk nodig had en die uiteindelijk werd gedrukt door Jesse van Oosten. Hij zag een gaatje en dook erin! Op dat moment was de stand gelijk. En als een team een try scoort, kan het twee extra punten verdienen door de bal tussen de palen en over de dwarslat te schoppen vanaf een plaats op het veld op dezelfde hoogte als waar de try gedrukt is. Aan Stan Doornbos de taak om de conversie tussen de palen te schieten. Een belangrijk moment, want Phoenix wilde dit seizoen toch ook echt wel een keer een uitwedstrijd winnen. Vandaag was het moment. Stan wist de zenuwen onder controle te houden en schoot de bal prachtig tussen de palen.

Eindstand: 17 – 19.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..