Goede start maar ruime nederlaag voor Phoenix

(Nieuws)

Ondanks een goed begin van de mannen uit Delfzijl wist Phoenix deze wedstrijd niet tot scoren te komen. Het waren uiteindelijk de mannen van Greate Pier die met een ruime overwinning huiswaarts keerden en daar was weinig op af te dingen.

Phoenix kwam een aantal malen in kansrijke positie maar miste ervaring en rust op de juiste momenten. Greate Pier uit Leeuwarden toonde dit wel en een 0 – 78 eindstand op het scorebord liet niets aan de verbeelding over.

Aanvalspatronen

Vooraf gaven de kenners de mannen van Phoenix weinig kans tegen het goed draaiende Greate Pier uit Leeuwarden. Greate Pier is namelijk nog volop in de race voor het behalen van de poule waarin na de winterstop gestreden gaat worden om het kampioenschap. Phoenix draait, zoals bij een ieder wel bekend wederom een moeizaam seizoen. De beginfase van de wedstrijd gaf echter een heel ander beeld dan een ieder had verwacht. Phoenix begon sterk en zette Greate Pier ver terug. Greate Pier moest ruim tien minuten met alle hens aan denk verdedigen. Met goed werkende aanvalspatronen bleef de thuisploeg gaten vinden, echter kwam men keer op keer een metertje te kort. Na de goede beginfase van Phoenix leek het alsof Greate Pier een versnelling hoger ging spelen. De fysiek zwaardere spelers van Greate Pier bleken moeilijk af te stoppen voor de jonge spelers van Phoenix. Waar Phoenix het afliet om te scoren greep Greate Pier elke mogelijkheid aan en liepen de rugbyers uit Leeuwarden al snel uit en wisten de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen.

Leuk rugby

Na de korte rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Phoenix speelde bij vlagen leuk rugby echter ontbrak het steeds meer aan finesse om de verdediging van Greate Pier te doorbreken. Greate Pier daarentegen wist nog wel enkele tries te scoren. Een groot deel van de tweede helft werd onder kunstlicht gespeeld vanwege de invallende duisternis. Aan het spelbeeld veranderde dit niets. Greate Pier kon eenvoudig de wedstrijd uitspelen en goede zaken doen op de ranglijst. Voor Phoenix staat komend weekend wederom een pittige uitwedstrijd op het programma. Tegenstander dan is Dwingeloo.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..