Gehavend Phoenix verliest ruim in Leeuwarden

(Nieuws)

DRC Phoenix speelt dit seizoen in de derde klasse met een enorm grote middenmoot waar de onderlinge krachtsverhoudingen wekelijks veranderen. Dat is dit weekend ook weer duidelijk geworden bij de uitwedstrijd in Leeuwarden tegen RC Greate Pier die met 48 – 0  verloren ging.

Een gehavend Phoenix kon door de afwezigheid van enkele dragende spelers geen vuist maken tegen de goed draaiende ploeg uit Leeuwarden.

Mede door de zware thuiswedstrijd een week eerder moest de technische staf van DRC Phoenix een gehavend team opstellen waar enkele ervaren spelers misten. Het was bij aanvang van de wedstrijd al duidelijk dat het een moeilijke middag zou gaan worden. Bij Greate Pier zijn dit seizoen weer een aantal leuke spelers bijgekomen. Nieuwelingen die studeren in Leeuwarden aan de hogeschool. Goed voor de rugbysport, minder fijn voor DRC Phoenix.

Middenlijn

De eerste helft zou de strijd vooral rond de middenlijn plaatsvinden. Beide ploegen wisten elkaar goed in evenwicht te houden en ook de jonge spelers in de lijn van Phoenix deden hun werk boven verwachting. Toch was het de thuisploeg die enkele malen de defensie van de ploeg uit Delfzijl wist te doorbreken. Met een 17 – 0 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Op jacht

Na de korte rust ging Phoenix op jacht naar de thuisploeg. Men wist enkele malen heel dicht bij de trylijn van Greate Pier te komen, echter bleef het hier bij. Het ontbrak aan goede opvolging om de mogelijkheden af te maken en hierdoor bleef DRC Phoenix zonder score. In de slotfase van de wedstrijd trok Greate Pier de wedstrijd naar zich toe en liep het verder uit. Goed uitgespeelde aanvallen van de snelle mannen in de lijn waren te veel voor de moegestreden defensie van Phoenix.

Met uiteindelijk een eindstand van 48 – 0 kon Phoenix zonder competitiepunten weer huiswaarts keren. Komend weekend heeft de ploeg uit Delfzijl een weekend rust. Zondag 10 december staat de volgende wedstrijd op het programma, een uitwedstrijd, tegenstander is dan de Groninger Studenten die dit weekend verrassend wonnen van de koploper Dwingeloo. Kortom, wederom een zware wedstrijd.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..