Gehavend Phoenix begint met een valse start

(Nieuws)

De rugbyers van DRC Phoenix zijn dit seizoen niet overtuigend begonnen. De openingswedstrijd tegen het altijd sterke Groninger studenten werd met duidelijk cijfers verloren, 60 – 7.

De onervaren ploeg wist zich in de tweede helft enigszins te herpakken maar kon weinig veranderen aan de grote achterstand.

Door het ontbreken van een aantal vaste waarden waren de coaches genoodzaakt om een nog jonger en onervaren team op te stellen dan het afgelopen seizoen vaak het geval was.  De tegenstander van dit weekend was het altijd sterk spelend team van de Groninger studenten, GSRC. GSRC staat sinds jaar en dag bekend als een team wat een hoog tempo rugby speelt met altijd een aantal ervaren buitenlandse spelers.

Vanaf het startsignaal werd al duidelijk dat het vooral GSRC was wat de klok sloeg. De Groninger studenten speelden beter en hadden het meeste balbezit. De jonge ploeg van Phoenix wist echter lang vol te houden. Echter toen halverwege de eerste helft de score werd geopend ging het ook even snel. De tweede helft wist Phoenix zich enigszins te herstellen. Na een aantal goede fasen was het uiteindelijk de pijlsnelle Jaimy Portier die de enige try van de middag voor Phoenix wist te maken.  Aan het wedstrijdverloop kon dit echter weinig veranderen. GSRC wist uiteindelijk met 60 – 7 te winnen van Phoenix. De mannen uit Delfzijl zullen aanstaande zondag 22 september de eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Tegenstander is dan rugbyclub de Bulldogs uit Almere.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..