Dwingeloo is Phoenix de baas

(Nieuws)

Ondanks een vroege voorsprong voor de thuisploeg waren de gasten uit Dwingeloo dit weekend duidelijk een maatje te groot voor DRC Phoenix.

Ondanks tries van Jaimy Portier en debutant Nesta Alberts was het Dwingeloo dat een ruime 10 – 76 overwinning behaalde op de Delfzijlsters. Het was niet zozeer dat Phoenix slecht speelde maar Dwingeloo speelde met meer power en was doortastender.

Startblokken

Na een aantal weken van rust vanwege de slechte weersomstandigheden moest DRC Phoenix dit weekend aantreden tegen het altijd sterke RC Dwingeloo. Het veld was wederom goed bespeelbaar en het waren de gasten uit Dwingeloo die sterk uit de startblokken kwamen. Phoenix had moeite met de sterke lopers van de ploeg uit Drenthe maar wist in de beginfase goed weerstand te bieden. Het was enigszins verrassend dat bij een van de eerste de beste aanvallen van Phoenix het ook direct raak was. Een doorbraak van de fly-half van Phoenix bracht Lennart Boerma in stelling die op zijn beurt de laatste verdediger wist uit te spelen door de goed meegelopen Jaimy Portier aan te spelen die met zijn snelheid niet meer in te halen was.

Groeibriljant

Phoenix kon dit geen goed vervolg geven. Men speelde zoals gezegd niet slecht maar Dwingeloo speelde simpelweg met te veel power en Phoenix keek, naar mate de wedstrijd vorderde, tegen een steeds grotere achterstand aan. In de slotfase deed Phoenix nog wel wat terug. Een goed uitgespeelde aanval, opgezet vanuit de voorwaartsen, werd uiteindelijk keurig afgemaakt door Nesta Alberts. De 17 jarige groeibriljant speelde dit weekend zijn eerste wedstrijd in de kleuren van Phoenix en deed dit met verve. Voor Phoenix staan er dit seizoen nog vijf wedstrijden op het programma. Ondanks dat de Delfzijlsters bivakkeren in de onderste regionen van de derde klasse zijn er genoeg positieve aanknopingspunten te vinden voor de toekomst.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..