DRC Phoenix stormt langs Groningen

(Nieuws)

Na een aantal weken rust stond voor het team van Phoenix dit weekend de derby tegen Groningen 4 op het programma. In de voorbereiding op het seizoen hadden beide teams elkaar ook al getroffen en waren het de Delfzijlsters die toen als duidelijke overwinnaar uit de strijd waren gekomen.

Vandaag waren het de Stadjers die het thuisvoordeel hadden en vond de wedstrijd plaats op het kunstgrasveld van sportpark Esserberg.

Hek van de dam

De beginfase begon rommelig. Phoenix leek wat roestig in de beginfase en of dit door het kunstgrasveld kwam of door de rustperiode van de afgelopen weken was onduidelijk. Wel was al snel duidelijk dat de kansen voor de Delfzijlsters vooral bij de snelle mannen in de lijn lagen. Kleine foutjes in de balbehandeling en in de line- outs zorgden ervoor dat lange tijd de brilstand op het scorebord bleef staan. Maar toen het eenmaal begon te klikken was het hek al snel en veelvuldig van de dam. Lennart Boerma werd meerdere malen in scoringspositie gebracht door Christiaan Buist en Boerma pakte deze cadeaus meer dan eens uit. Ook Buist bleek deze week weer regelmatig een plaag voor de verdediging van Groningen te zijn en wist eveneens enkele tries te drukken. Phoenix ging dan ook riant aan de leiding bij het ingaan van de rust en leidde met 0 – 36.

Beloning

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. Phoenix bleef geconcentreerd spelen en kansen creëren. De Delfzijlsters bleven scoren, mede ook door tries van Jaimy Portier en het verschil tussen beide ploegen werd groter en groter. Richting het einde van de wedstrijd wist Groningen zich toch goed te herpakken. Phoenix leek wat in te kakken en door goede opvolging in de aanvallen kwamen de Stadjers steeds dichterbij de trylijn van Phoenix. Het harde werken werd uiteindelijk beloond met een keurige try waarmee ook de eer werd gered want de wedstrijd werd al snel hierna afgefloten door de goed leidende scheidsrechter H. de Vries. De overwinning van 5 – 62 zal de Delfzijlsters vertrouwen geven voor komend weekeinde. Zondag 14 november staat de thuiswedstrijd tegen de Dragons uit Hengelo op het programma en deze zal natuurlijk gespeeld gaan worden op sportpark Tuikwerd.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..