DRC Phoenix – RC Sneek: Duidelijk statement Phoenix

(Nieuws)

Waar Phoenix een week eerder nog een eenvoudige zege boekte tegen het laag geklasseerde ERC ’69 2, stond dit weekend een tegenstander van een heel ander kaliber te wachten. Het vorige jaar opnieuw begonnen RC Sneek stond vooraf op de eerste plaats, echter met een wedstrijd meer gespeeld.
Bij winst zou Phoenix op basis van het doelsaldo de bovenste plek kunnen overnemen. Dat Phoenix niks aan het toeval wilde overlaten was al duidelijk voor de insiders want de hele week was door trainer Lex Ronde al duidelijk gemaakt wat het belang van deze wedstrijd was.

Het momentum

De beginfase van de wedstrijd had Phoenix voornamelijk het balbezit. Sneek werd veelvuldig teruggedrukt maar het waren telkens goede verdedigende acties van de ploeg uit Sneek waardoor scores nog even op zich lieten wachten. Ook door wat kleine foutjes wist Phoenix nog niet echt momentum te creëren alleen was het spelbeeld heel duidelijk. De solide spelende voorwaartsen van Phoenix bleven maar aanval op aanval opzetten en dat gaf uiteindelijk de snelle spelers in de lijn de mogelijkheid om met twee tries in een paar minuten het eerste gat te slaan. De steeds beter spelende Senne Ganzeveld wist met een paar goeie runs voor gevaar te zorgen maar scoren zou hij deze wedstrijd niet doen. In de loop van de eerste helft werd het verschil tussen beide ploegen groter en groter. De smalle selectie waarmee Sneek was afgereisd naar Delfzijl speelde de gasten meer en meer parten.

Imposant lijf

Na de spreekwoordelijke thee bleef Phoenix doorgaan waar het mee bezig was. Sneek probeerde uit alle macht aanvallen op te zetten maar de sterke verdediging van Phoenix gaf geen krimp. De score zou verder oplopen mede door maar liefst vier tries van Merijn Brouwer die met zijn imposant lijf moeilijk bleek af te stoppen. Toch zou Sneek ook nog weten te scoren. Het was de goed spelende fly-half uit Sneek die richting het einde van de wedstrijd twee keurige tries wist te scoren en daarmee toch nog even liet zien dat Sneek niet voor niets zo hoog op de ranglijst staat. Maar Phoenix liet toch de laatste fase van de wedstrijd zien waarom het denkt te kunnen promoveren dit jaar. Goede tries met uitstekende samenwerking van de voorwaartsen en de snelle spelers in de lijn zorgden voor een riante overwinning. Bij een invallende duisternis floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon Phoenix een 85 – 12 overwinning noteren.

Met nog twee wedstrijden te spelen dit kalenderjaar staat aankomende zondag 11 december de volgende thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan het nog onbekende clusterteam van de Pickwick Players en Rams 2.


dwd

Start met typen en druk op enter om te zoeken..