DRC Phoenix naar Six Nations in Rome

(Nieuws)

Afgelopen weekend zijn we met de Delfzijlster Rugbyclub Phoenix op trip gegaan naar Rome om de RBS Six Nations wedstrijd Italië vs. Frankrijk bij te wonen, en wel in het grote Stadio Olympico in Rome, waar ruim 72.000 mensen in kunnen.

Italië, 10 – 12 maart 2017

RBS Six Nations is hét zeslandentoernooi van het noordelijk halfrond. De deelnemers zijn Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië. Dit zijn de sterkste Europese rugbylanden. Capaciteit Stadio Olympico: 72.689. Bijzonder aan een rugbywedstrijd is dat buiten het stadion gewoon bier wordt verkocht. In flesjes. Van Glas. En het gaat allemaal goed!

Het weekend Rome was meer dan een wedstrijdje kijken. Na de aankomst op de vrijdag met een grote groep fietsen gehuurd om de stad te verkennen. Zo hebben we de Trevifontein bekeken, maar ook de Feyenoord-fontein; de Fontana della Barcaccia, de fontein van de lekkende boot. Ook hebben we Vaticaanstad, officieel de Staat Vaticaanstad, bezocht. Niet lang, maar net lang genoeg voor een foto.

Het leuke van Rome is dat je op de fiets heel Rome kunt zien en dat omdat we erg vroeg vlogen (6.30 uur), hadden we ’s middags om 14.00 uur lokale tijd heel Rome gezien. Gewoon fietsend, met bier (!), en uiteraard de korste routes, en dat is over busbanen, (voetgangers)pleinen en binnendoor steegjes. En parkeerplaatsen genoeg, er staat altijd wel een boom naast een imposant gebouw.  Na de fietstocht hadden we een terrasje opgezocht tegenover het Colosseum. Leuk? Ja. Verstandig? Nee. Fluitjes en vaasjes kennen ze daar niet. Literglazen wel. Dikke prima!

Niels Bron
DRC Phoenix

Bekijk de film:


Bekijk de foto’s:

 

 

Start met typen en druk op enter om te zoeken..