DRC Phoenix naar Six Nations in Edinburgh

(Nieuws)

In het voorlaatste weekend van de Six Nations zijn we met DRC Phoenix alweer voor de derde keer op rij op trip gegaan om een Six Nations wedstrijd te bezichtigen, in Schotland.

Deze keer die tussen Schotland vs. Wales in het stadion van de rugbybond van Schotland, het Murrayfield Stadium, waar zo’n 67.000 mensen in kunnen.

Schotland, 8 – 11 maart 2019

Het Six Nations toernooi is hÈt toernooi van het noordelijk halfrond. De deelnemers zijn Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk en Italië. Dit zijn de sterkste Europese rugbylanden. Capaciteit Murrayfield Stadium: 67.144. Bijzonder aan een rugbywedstrijd is dat alle supporters gewoon door elkaar heen zitten. Voor rugby’ers de normaalste zaak van de wereld, maar voor niet-rugby’ers echt niet. Er waren bijvoorbeeld mensen die niet wisten dat deze wedstrijd dit weekend zou plaatsvinden, en bang waren voor rellen toen Schotland verloor. Niets is natuurlijk minder waar; alle rugby’ers kunnen genieten van goed rugby en houden allemaal van een pilsje!

On tour

Het weekend was natuurlijk meer dan een wedstrijdje kijken in het stadion. Zo zijn we de zondag op tour geweest langs een aantal mooie bezienswaardigheden in Schotland, zoals bijvoorbeeld de Kelpies. In Schotland zijn namelijk de twee grootste paardensculpturen ter wereld gerealiseerd; twee Kelpies. Dit zijn watergeesten uit de Schotse mythologie, die meestal de gedaante aannemen van paarden en in de buurt leven van moerassen, meren en zeeën. Ze lokken mensen, maar voornamelijk kinderen, diep het water in om ze vervolgens te verslinden. Gezellig. Ook hebben we een whisky distelleerderij aangedaan, die van Glenturret. Al met al bijzonder leerzaam!

Nog drie te gaan

We hebben nu drie van de zes landen gehad, achtereenvolgend Italië, Wales en Schotland. Nu rest nog Ierland, Engeland en Frankrijk. Of we ze ook in die volgorde gaan bezoeken is nog onzeker, maar we zijn in ieder geval van plan om volgend jaar Ierland aan te doen!


Start met typen en druk op enter om te zoeken..