DRC Phoenix naar Six Nations in Cardiff, Wales

(Nieuws)

Een geweldig team. Een geweldige rugbyclub: DRC Phoenix. Tijd voor een nieuwe trip. Deze keer naar Cardiff, Wales. Dé stad van rugby en uitgaan. Een combinatie waar we elk jaar naar op zoek zijn.
Voldaan in het vliegtuig terug naar huis, zijn we een brandalarm rijker, hebben we een fantastische wedstrijd van de Six Nations bekeken, hebben we het uitgaansleven op de kop gezien en kunnen we weer een jaar vooruit kijken naar de volgende trip.

Wales, 9 – 12 maart 2018: 4.30 uur

Het is vrijdag 9 maart, 4.30 uur. De eerste rugbyers gooien het koffiezetapparaat aan de loop op de rugbyclub in Delfzijl, dat energie moet geven voor de komende 24 uur (!). Om 5.00 uur vertrekt de eerste auto richting Schiphol. Om 7.30 uur staan we met het complete gezelschap van 23 man in vertrekhal 3, klaar om in te checken bij EasyJet.

In Cardiff belanden we in het welbekende Britse weer, direct maar een pub in dus, waar ze alleen halve liters op de bar zetten. Het is niet anders. ’s Avonds gaan wedoor in het uitgaansleven van Cardiff, met het hele team. Een dikke 10+ voor de fantastische pubs en het gezellige Britse volk dat de weg ’s avonds om 19.00 uur al kwijt is.

Cardiff Blues

Op zaterdag 10 maart was het vroeg ontbijten om vervolgens Cardiff te gaan bekijken. Verder dan het stadion van een amateur rugbyclub, die op onze route stond, zijn we niet gekomen. We waren getuige van een fatsoenlijke dames training van de Cardiff Blues, en vervolgens stond er een wedstrijd van jeugd onder de 16 op het programma. Ondertussen zat het merendeel van Phoenix ‘gewoon’ lekker in de kantine van deze rugbyclub naar de Six Nations te kijken op een TV scherm, met minstens een halve liter in elke hand.

Na de jeugd kregen we nog een mooie live wedstrijd voorgeschoteld, en wel van het tweede team van de Cardiff Blues, die echt heel mooi rugby spelen. Dit team staat  momenteel vijfde in de Welsh Premiership, de Jupiler League van het rugby in Wales. Leuk om naar te kijken. Een mooi voorproefje op de wedstrijd van zondag in het mooiste stadion van Groot-Brittannië: het Principality Stadium, waar maar liefst ruimte is voor 79.000 toeschouwers.

Six Nations: Wales – Italië

De Six Nations is het zeslandentoernooi dat elk jaar wordt gespeeld in de eerste maanden van het jaar. Engeland, Ierland, Wales, Schotland, Frankrijk en Italië strijden om het kampioenschap. In Europa is dit het hoogste rugby niveau.

En dan is het tijd voor de Six Nations wedstrijd Wales – Italië. Was het een spannende wedstrijd? Nou nee, dat niet. De winnaar stond vooraf eigenlijk al vast. Het beste resultaat van Italië in Cardif was ooit 18-18. Toch won Italië in 2007 van Wales, in Rome, met 23-20. Je weet het dus maar nooit. De 74.500 bezoekers, op een handjevol Italianen na, hopen uiteraard allemaal dat hun geliefde team wint. En dat gebeurde ook. Wales was veel te sterk voor Italië: 38-14. Desalniettemin hebben we een prachtige wedstrijd gezien, met geweldig spel van beide teams.

Na afloop gaan de 74.500 te voet (!) Cardiff in, op zoek naar één van de tientallen pubs, waar uiteraard weer volop Rugby op grote schermen was te zien.

Voldaan

Voldaan gaan we weer richting huis. Het had qua gezondheid (bier!) ook niet een dag langer moeten duren. We kunnen weer een jaar uitkijken naar de volgende trip, die vermoedelijk richting Edinburgh gaat, om daar Schotland – Ierland te bekijken. Oja, en het brandalarm, dat was bij het ontbijt. Het broodrooster bleek in Wales ook niet geschikt te zijn om tosti’s in te bereiden.

Niels Bron
DRC Phoenix

Bekijk de film:


Foto’s:Start met typen en druk op enter om te zoeken..