DRC Phoenix lijkt klaar voor het nieuwe seizoen

(Nieuws, Uitgelicht)

Als voorbereiding op het naderende seizoen speelde Phoenix afgelopen weekend een oefenwedstrijd tegen RC Groningen 4. In de smalle selectie van Phoenix zaten dit weekend maar liefst drie debutanten namelijk: Zoë Albert, Timon Jager en Luuk de Wit.

De laatste twee zijn spelers die voortkomen uit de jeugdopleiding van Phoenix die de laatste jaren steeds verder is gegroeid met jeugdspelers uit de hele regio.

Het wapen van Phoenix

De gasten uit Groningen hebben een brede selectie van spelers met veel fysieke kracht in het team waarbij er veel beginnende spelers zijn, aangevuld met spelers die meer ervaring hebben. Dit in tegenstelling tot de ploeg van Phoenix waar het belangrijkste wapen van de thuisploeg vooral de snelheid van de lichte mannen is. Deze tegenstelling werd vooraf door de kenners al gezien als een interessante clash van speelstijlen.

Het was de gastploeg uit de stad Groningen dat scherper begon aan de wedstrijd. Rustig werden er diverse aanvallen opgebouwd waardoor Phoenix gedwongen werd om steeds een stapje verder terug te doen. Door goed verdedigen van Phoenix wist Groningen echter niet een doorbraak te forceren. Bij de eerste tegenaanval van Phoenix wist de sterk spelende Christiaan Buist uit het niets een try te scoren. Buist wist met een indrukwekkende rush en een sterke hand-off de verdedigers af te schudden. Groningen ging niet bij de pakken neerzitten en bleef aanvallen opzetten. Echter vanuit een line-out van de stadjers waren het Erik van Dijk en Erik Kuiper die dusdanige druk zetten waardoor Phoenix het balbezit kon overnemen. Een paar snelle passes de lijn in, gaf Lennart Boerma de kans om zijn eerste try van de middag te scoren. Dit gaf Phoenix een ruime voorsprong doordat ook deze conversie door de kicker van Phoenix door de palen werd geschoten.

Een plaag

Het wedstrijdbeeld bleef eigenlijk onveranderd. Groningen was lange tijd niet echt bij machte om de verdediging van Phoenix te doorbreken in tegenstelling tot de thuisploeg. De snellere lichte spelers van Phoenix waren een veelvuldige plaag voor de stadjers. Debutant Zoë Alberts wist op de wing haar tegenstander zeer goed in toom te houden door elke keer haar tackles te maken en ook aanvallend zich te onderscheiden. Richting het einde van de wedstrijd wist RC Groningen toch Phoenix te verrassen. Een snel genomen penalty leidde tot een aantal gemiste tackles en de Stadjers redde de eer door een meer dan verdiende try te scoren.

Phoenix behaalde dit weekend een ruime 43 – 5 overwinning op Groningen 4. Echter zal de technische staf van de ploeg uit Delfzijl zich zorgen maken over de zeer smalle selectie. Een aderlating is daarnaast ook nog eens het vertrek van vaste waarde Erik van Dijk, die vanwege studie zijn carrière verder gaat vervolgen bij de rugbyclub in Enschede.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..